Bassie en Adriaan acteur Dick Rienstra overleden

Zanger, filmacteur en televisie acteur Dick Rienstra is op 80-jarige leeftijd overleden. Zijn familie heeft dat gisteren bekend gemaakt. Rienstra was onder meer bekend van de series Zeg ‘ns Aaa en drie series van Bassie en Adriaan.

Dick Rienstra overleden

Enkele series waar Rienstra in speelde waren De kleine waarheid, Het meisje met de blauwe hoed, Baantjer, Medisch Centrum West, De Fabriek, Heerenstraat 10 en Toen was geluk heel gewoon.

In verschillende afleveringen van Zeg ‘ns Aaa speelde Rienstra ambtenaar Johannes van Herweynen. Hij was ook te zien in verschillende Bassie en Adriaan series als inspecteur (later adjudant) Van der Steen. Hij maakte zijn debuut als Van Der Steen in Bassie & Adriaan: De Diamant (1979-1980), en keerde later nog terug in De huilende professor (1982) en De verdwenen kroon (1988).

Vorig jaar haalden enkele acteurs van Bassie en Adriaan, waaronder Rienstra, nog het nieuws vanwege een rechtszaak die ze tegen het duo Bas en Aad van Toor hadden aangespannen. Bassie en Adriaan waren hen namelijk nog geld schuldig. De rechter gaf Rienstra en de andere acteurs gelijk.

Sinds de jaren 60 had Dick Rienstra ook een succesvolle zangcarrière. Hij maakte zijn debuut in 1960 met een cover van  Pennies From Heaven. In 1977 nam hij deel aan het Nationaal Songfestival met het liedje Jouw lach. Hij werd vijfde. In totaal bracht hij meerdere singles en één jazz album uit.

Dick Rienstra speelde enkele rollen in speelfilms, waaronder A Bridge Too FarSoldaat van OranjeFlodder in Amerika! en Sinterklaas en het Uur van de Waarheid.

R.I.P. Dick Rienstra 1941 – 2021 VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter