Bryan Singer regisseert Battlestar Galactica film reboot?

Het lijkt er op dat Bryan Singer voor Universal Pictures een filmreboot zal regisseren van de Battlestar Galactica franchise. Deze film was oorspronkelijk enkele jaren geleden gepland. Scenarist John Orloff (Band of Brothers) is inmiddels ingehuurd om een script te schrijven.

Battlestar Galactica (2004) is een sciencefiction-televisieserie gemaakt door Ronald D. Moore. De serie is een remake van de gelijknamige serie uit 1978. Moore’s tv-remake van Battlestar Galactica was een enorme hit voor zowel fans als nieuwkomers. Het is niet bekend of de film zich wel of niet zal gaan afspelen in Moore’s universum.

Battlestar Galactica (1978-1980) gaat over een ver weg gelegen sterrenstelsel waar een groep mensen wonen in wat zij de Twaalf Koloniën noemen. In het verleden waren deze koloniën in oorlog verwikkeld met een robotisch ras genaamd de Cylons. Met behulp van een man genaamd Baltar lanceren de Cylons een verrassingsaanval op de koloniën, en maken deze onleefbaar voor de mensen. Een paar duizend inwoners kunnen aan de vernietiging ontkomen, en verzamelen zich in het laatste militaire schip: de Battlestar Galactica. Daar de koloniën onbewoonbaar zijn geworden, besluiten de overlevenden terug te keren naar de planeet aarde, die inmiddels een legende geworden is onder de kolonisten. Onderweg worden ze overal gevolgd en gehinderd door de cyclons, die koste wat het kost de laatste mensen willen uitroeien.