BBC deelt trailer WOII-serie SAS: Rogue Heroes

Terwijl Peaky Blinders ten einde kwam, gunt de BBC ons een eerste blik op de gloednieuwe serie van Steven Knight, de bedenker van Peaky Blinders. Het drama SAS: Rogue Heroes draait om de vorming van de Britse special forces (SAS), tijdens de donkerste dagen van de Tweede Wereldoorlog. Bekijk de trailer hieronder.

SAS: Rogue Heroes

In SAS: Rogue Heroes worden we meegenomen naar de zomer van 1941, op het hoogtepunt van de oorlog in de Westelijke Woestijn. We volgen een jonge officier genaamd David Stirling, met een visioen voor een nieuw soort oorlog: de vijand aanvallen waar ze het het minst verwachten – van achter hun eigen linies. Ondanks de intense tegenstand van velen in het Britse opperbevel, geeft Winston Churchill Stirling persoonlijk toestemming om de sterkste, slimste en meest meedogenloze soldaten te rekruteren die hij kan vinden. En zo begint de meest gevierde en mysterieuze militaire organisatie ter wereld: de Britse Special Forses, wereldwijd bekend onder de naam SAS.

Steven Knight, schrijver en uitvoerend producent van de show, zegt:

“It has been a privilege to work on a project which tells the story of a renegade band of soldiers who used wit and imagination as much as firepower to halt the march of Fascism across North Africa during the darkest days of World War Two. This is a war story like no other, told in a way that is at once inspired by the facts and true to the spirit of this legendary brigade of misfits and adventurers.”

De hoofdrollen worden gespeeld door Jack O’Connell, Alfie Allen, Connor Swindells, Sofia Boutella en Dominic West.

De zesdelige reeks werd op locatie geschoten in Londen en in Marokko. SAS: Rogue Heroes wordt geproduceerd door Kudos (een bedrijf uit Banijay UK) voor de BBC en Nebulastar voor Epix, en wordt later dit jaar uitgezonden op BBC One en iPlayer, en Epix in de VS. Het zesdelige drama is gebaseerd op een boek van historicus en journalist Ben McIntyre.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter