Beauty and the Beast prequel serie geannuleerd door Disney Plus

De Disney Plus Beauty and the Beast prequel serie is geannuleerd vanwege creatieve meningsverschillen. Het nieuws werd op Twitter bevestigd door serieschrijver en ster Josh Gad. De serie, die al de casting had aangekondigd, zou deze zomer beginnen met filmen.

Volgens Deadline was de beslissing te wijten aan het feit dat de scripts en originele muziek niet samenkwamen in de verwachte richting, naast gemiste deadlines. Met een aantal creatieve elementen die niet samen kwamen en de start van de shoot die al vertraagd was , werd besloten om het project on hold te zetten. Luke Evans en Gad waren de hoofdrolspelers van de prequel en zouden hun rollen als Gaston en LeFou opnieuw spelen. Briana Middleton, Fra Fee, Jelani Alladin en Rita Ora waren ook gecast. De Beauty and the Beast prequel serie is ontwikkeld en geschreven door Gad en Once Upon a Time makers Eddy Kitsis en Adam Horowitz; het trio diende ook als uitvoerende producenten / co-showrunners. 

Gad schreef op Twitter:

“Sadly, ‘tis true. We tried to make it all work but under the gun it wasn’t meant to be… for now. These characters and this story will live on, but sometimes the best intentions and reality collide and nothing can be done.”

Evans voegde toe:

This is a very sad message for us to tweet. We are devastated. Goodbye, for now, from Gaston and LeFou.”

Beauty and the Beast prequel serie

In de serie moest de focus leggen op Gaston (Luke Evans) en LeFou (Josh Gad). De serie werd geschreven door Once Upon a Time bedenkers Eddy Kitsis en Adam Horowitz en moest zes afleveringen tellen.

Tony Award-genomineerde regisseur Liesl Tommy zou de eerste aflevering regisseren. De EGOT Award-winnende componist Alan Menken, die zowel de Beauty and the Beast films uit 1991 als 2017 scoorde, zou de soundtrack van de serie schrijven, met tekst voor de eerste aflevering van de Oscar-genomineerde Glenn Slater. Tommy, Menken en Evans zijn ook uitvoerend producent.

De in 2017 uitgebrachte live-action Beauty and the Beast heeft bij de wereldwijde kassa meer dan $1 miljard opgebracht. De film werd geregisseerd door Bill CondonEmma Watson en Dan Stevens zijn respectievelijk te zien als Belle en het Beest. Daarnaast speelt Luke Evans Gaston en Josh Gad Lefou. Emma Thompson speelt Mrs. Potts en Kevin Kline Belle’s vader, Maurice. Ewan McGregor zien we als Lumiere, Ian McKellen speelt Cogsworth, Stanley Tucci zal te zien zijn als Cadenza de piano, Gugu Mbatha-Raw als Plumette, Nathan Mack als Chip en Audra McDonald als Garderobe.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter