Beauty and the Beast toch naar Rusland

Het aankomende Beauty and the Beast zal toch vertoond mogen worden in Rusland. Dit ondanks dat er felle kritiek was op de animatiefilm vanwege een homoseksueel personage. De voorwaarde is echter wel dat de vertoning uitsluitend voor mensen van 16 jaar en ouder zal zijn:

“We are issuing an exhibition license to the movie without any problems. The age restriction will be 16+.”

Aldus het ministerie van cultuur in Rusland. Deze beslissing zal er vermoedelijk voor zorgen dat een groot deel van de doelgroep uitgesloten zal worden, aangezien het een kinderfilm is.

Eerder liet een bioscoopeigenaar in Amerika al weten de film niet te vertonen, aangezien er volgens hem homopropaganda in zat vanwege de geaardheid van het personage LeFou (gespeeld door Josh Gad).

Emma Watson en Dan Stevens zullen respectievelijk te zien zijn als Belle en het Beest. Daarnaast speelt Luke Evans Gaston en Josh Gad Lefou. Emma Thompson speelt Mrs. Potts en Kevin Kline Belle’s vader, Maurice. Ewan McGregor zien we als Lumiere, Ian McKellen speelt Cogsworth, Stanley Tucci zal te zien zijn als Cadenza de piano, Gugu Mbatha-Raw als Plumette, Nathan Mack als Chip en Audra McDonald als Garderobe.

Achtvoudig Oscar-winnaar Alan Menken (The Little Mermaid, Aladdin) zal de soundtrack van de film verzorgen. De score zal naast de oude nummers nieuwe bevatten. Daarnaast wordt er nieuwe muziek geschreven tezamen met Sir Tim Rice. De film Beauty and the Beast wordt geregisseerd door Bill Condon en vanaf 29 maart 2017 te zien.