Behind the scenes Game of Thrones seizoen 3.9

Pas op als je aflevering 9 van Game of Thrones nog niet gezien hebt: Major Spoilers Ahead!! De laatste aflevering van de hit-serie Game of Thrones, aflevering 9 – The Rains of Castamere, heeft veel stof doen opwaaien. Het heeft fans wereldwijd in een lichte vorm van rouw gedompeld. Voor de lezers van de boeken van George R.R. Martin kwam de beruchte scène niet als een grote verassing. De grote schare fans die de serie op tv volgen waren geschokt.

HBO heeft nu twee behind-the-scenes video’s uitgebracht, eentje gaat over de algehele aflevering de andere richt zich specifiek op “The Red Wedding.” Je kunt ze hieronder aan de pagina bekijken. Wat vonden jullie van de aflevering?

In het derde seizoen van de succesvolle HBO dramaserie Game of Thrones weten de Lannisters zich met moeite aan de macht vast te klampen na de brutale zee-invasie van Stannis Baratheon. Ondertussen staan er in het Noorden dingen te gebeuren die het machtsevenwicht dreigen te veranderen. Robb Stark, Koning van het Noorden, krijgt met zware rampspoed af te rekenen wanneer hij probeert zijn overwinningen op de Lannisters uit te bouwen. Over de Muur zetten Mance Rayder en zijn gigantisch wildlingenleger hun onstuitbare mars naar het zuiden voort. Aan de andere kant van de Narrow Sea probeert Daenerys Targaryen – na de hereniging met haar drie snel opgroeiende draken – een leger op de been te brengen. Daarmee wil ze uit Essos afvaren om uiteindelijk de IJzeren Troon te kunnen opeisen.

De serie is gebaseerd op de fantasy boekenreeks door George R.R. Martin. Terugkerende castleden zijn Peter DinklageNikolaj Coster-WaldauLena Headey, Emilia ClarkeKit Harington, Richard MaddenIain Glen, Michelle Fairley, Charles Dance, Stephen Dillane, Natalie Dormer, Liam Cunningham, Carice van HoutenAidan Gillen, John Bradley, Jack Gleeson, Sophie TurnerMaisie WilliamsSibel Kekilli, Rose Leslie, James CosmoJerome Flynn, Isaac Hempstead WrightAlfie Allen, Nathalie Emmanuel,  Conleth Hill.