Ben Affleck keert terug als Batman in Aquaman and the Lost Kingdom

Ben Affleck herneemt zijn rol als Batman in het aanstaande Aquaman vervolg, Aquaman and the Lost Kingdom. Zijn terugkeer werd aangekondigd door de filmster Jason Momoa in een Instagram-bericht, met een selfie van de twee acteurs. Momoa schreef:

“Reunite. bruce and arthur. love u and miss u Ben WB studio tours just explored the backlot alright. busted on set all great things coming AQUAMAN 2 all my aloha j.”

Affleck speelde eerder de caped crusader in een reeks films die zich afspeelden in het DC Extended Universe, waaronder Batman v Superman: Dawn of Justice, Justice League en Suicide Squad, en kondigde aanvankelijk zijn afscheid van de rol aan in 2019. Maar later werd aangekondigd dat Affleck keert terug als Batman in The Flash, die in 2023 uitkomt, en nu weten we dat hij ook in het Aquaman-vervolg zal verschijnen.

Ondertussen trok Robert Pattinson de cape aan in Batmans meest recente solofilm The Batman, en hij zal terugkeren voor een vervolg. Affleck had oorspronkelijk gehoopt om te regisseren, mee te schrijven en te spelen in een eigen Batman-film, voordat hij afstand deed van het project.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jason Momoa (@prideofgypsies)

Ben Affleck terug als Batman in Aquaman 2

Aquaman and the Lost Kingdom wordt wederom geregisseerd door James Wan, terwijl het script afkomstig is van David Leslie Johnson-McGoldrick het. De vervolgfilm zal geproduceerd door Wan zelf, samen met Peter Safran. De regisseur liet eerder al weten dat het vervolg een serieuzer verhaal zal bevatten, met daarin enkele horrorelementen.

In deze nieuwe film is Jason Momoa te zien als Arthur Curry/Aquaman, Patrick Wilson als Orm, Yahya Abdul-Mateen II, Amber Heard als Mera en Dolph Lundgren als Nereus. Volgens IMDB zijn ook Pilou Asbæk (Game of Thrones) en Temuera Morrison in de film te zien.

Aquaman is gebaseerd op het gelijknamige DC-personage dat gecreëerd werd door Mort Weisinger en Paul Norris in 1941. De film Aquaman had bruto meer dan $1 miljard verdiend aan de wereldwijde kassa, waardoor het een van de meest winstgevende DC-films van Warner Bros. was. Het personage maakte zijn live-action filmdebuut in Batman v Superman: Dawn of Justice uit 2016, en had later ook een rol in Justice League.

Aquaman and the Lost Kingdom verschijnt vanaf 17 maart 2023 in de bioscopen.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter