Ben Affleck legt uit waarom hij The Batman heeft verlaten

Ben Affleck was gisteren te gast bij Jimmy Kimmel Live om enig licht te werpen op zijn betrokkenheid bij The Batman. In het interview maakte Affleck, die eerder de film ging schrijven, regisseren en een hoofdrol spelen, een einde aan alle geruchten die ronddraaiden over wat er gebeurde. Hij vertelde (via EW):

I tried to direct a version of it and worked with a really good screenwriter but just couldn’t come up with a versionI couldn’t crack it, and so I thought it’s time for someone else to take a shot at it. They got some really good people, so I’m excited.”

Natuurlijk hielp gastheer Jimmy Kimmel om de acteur afscheid te laten nemen van zijn cape, middels een vreemde kleine ceremonie, vergezeld door zijn assistent Guillermo, die verkleed was als Robin.

The Batman wordt nu geregisseerd door Matt Reeves (War for the Planet of the Apes), die zich bij het project voegde als regisseur kort na het besluit van Affleck om de film niet te regisseren. De betrokkenheid van Reeves kwam echter met de voorwaarde dat hij het script helemaal opnieuw zou kunnen herschrijven.

Affleck, die Batman voor het laatst in de film Justice League uit 2017 speelde, staat nog steeds op het punt om als producent bij het project betrokken te blijven. Hij zal binnenkort ook te zien zijn in de Netflix-heistilm Triple Frontier, waarvan vandaag de nieuwe trailer verscheen. Deze kun je hier bekijken.