Ben Wheatley regisseert Tomb Raider sequel

Regisseur Ben Wheatley (Free Fire, High-Rise) gaat de Tomb Raider sequel regisseren met Oscarwinnaar Alicia Vikander (The Danish Girl, Ex Machina). De film zal op 19 maart 2021 in de bioscoop verschijnen. Dat heeft TheWrap bevestigd.

De opnames van het vervolg zullen naar verwachting volgend jaar beginnen bij MGM en Warner Bros. Het vervolg wordt geschreven door Amy Jump, een vaste collega van Wheatley. De twee hebben eerder samen aan High-Rise, Free Fire, A Field in Engeland, Sightseers en Kill List gewerkt. Jump en Wheatley werken momenteel aan hun volgende project, Freak Shift, dat in pre-productie is.

Jump neemt schrijftaken over van Genève Robertson-Dworet en Alastair Siddons, die de eerste film schreven. Plotdetails over het vervolg zijn nog niet bekend. Graham King zal opnieuw produceren via zijn banner van GK Films.

Tomb Raider verscheen in 2018 en werd geregisseerd door Roar Utaugh. Hoofdrollen waren er voor Alicia VikanderWalton GogginsDominic WestHannah John-KamenKristin Scott Thomas en Daniel Wu.

In de film zagen we een jongere Lara Croft dan uit het Angelina Jolie-tijdperk. Ze ging op reis naar het mystieke eiland Yamatai op zoek naar antwoorden op de verdwijning van haar vader. De setting kwam rechtstreeks uit de eerste van de Square Enix-videogames. Tegen het einde beseft Croft dat de snode Trinity-organisatie verder reikt dan ze zich realiseerde.

Tomb Raider verdiende wereldwijd $274,7 miljoen, hoewel critici de film grotendeels niet positief beoordeelden.