Een Beverly Hills Cop tv serie komt er niet, maar nieuwe film in ontwikkeling

Fans van de klassieke actie/comedy Beverly Hills Cop zullen teleurgesteld zijn met het nieuws dat de voorgestelde serie niet doorgaat. In de serie zou Brandon T. Jackson (Tropic Thunder) de zoon spelen van Eddie Murphy’s Axel Foley.

CBS heeft uiteindelijk besloten, na het zien van de pilot, geen heel seizoen te bestellen. Dat gezegd hebbende is er hoop voor Beverly Hills Cop fans, daar een andere zender de serie kan oppikken. Producent Shawn Ryan heeft echter via Twitter laten weten dat de Beverly Hills Cop serie officieel niet doorgaat:

“Sad to report that efforts to land Beverly Hills Cop pilot at another network have failed. This iteration is dead for now.”

Ryan volgde deze Tweet op met de volgende:

“Good news for fans of franchise is that the pilot tested so well, it has caused Paramount to put another #BHC movie into development.”

Een vierde film heeft zich lange tijd in development hell begeven voordat Murphy en co een serie wilden maken. Het is dus een interessante ontwikkeling dat de serie niet doorgaat en nu de aandacht gevestigd is op een nieuwe film in de franchise. Of de cast van de serie of het concept wordt overgenomen in een nieuwe film is niet bekend.