Bevestigd: Sam Raimi regisseert Doctor Strange In the Multiverse of Madness

Sam Raimi bevestigt dat hij Doctor Strange in het Multiverse of Madness zal regisseren voor Marvel Studios’ Phase 4. Sinds de aankondiging van de plannen voor de komende jaren in 2019 heeft het Marvel Cinematic Universe verschillende veranderingen ondergaan. Dit geldt ook voor Doctor Strange 2. Nadat er een aantal creatieve verschillen waren tussen regisseur Scott Derrickson en Marvel Studios, verliet Derrickson Doctor Strange 2 en moest Marvel iemand vinden om hem te vervangen.

Niet lang na het vertrek van Derrickson werd gemeld dat Sam Raimi in gesprek was met Marvel. Terwijl Raimi zijn carrière startte met horrorfilms, is hij vooral bekend door zijn werk aan Sony’s originele Spider-Man trilogie met Tobey Maguire in de hoofdrol. De eerste twee films in de franchise gaven Marvel-fans veel vertrouwen dat Raimi de perfecte persoon zou zijn om Doctor Strange 2 te regisseren. Hoewel Marvel Studios zijn betrokkenheid nog niet heeft bevestigd, heeft Raimi dat zelf wel gedaan.

Raimi sprak onlangs met meerdere sites, waaronder ComingSoon, om zijn aankomende Quibi-serie 50 States of Fright te promoten, hij besprak zijn verleden en toekomst met Marvel. Hiermee bevestigde hij dat hij Doctor Strange 2 zal regisseren. Hij zei:

“He was so original, but when we had that moment in Spider-Man 2 I had no idea that we would ever be making a Doctor Strange movie, so it was really funny to me that coincidentally that line was in the movie. I gotta say I wish we had the foresight to know that I was going to be involved in the project.”

Benedict Cumberbatch keert terug naar de titulaire rol en ook Elizabeth Olsen verschijnt als Scarlet Witch. De gebeurtenissen in de Disney+ -serie WandaVision zullen de gebeurtenissen in de film rechtstreeks beïnvloeden.

De eerste Doctor Strange-film werd uitgebracht in 2016 met Cumberbatch in de hoofdrol de hoofdrol. Andere rollen waren er voor Chiwetel Ejiofor als Karl Mordo, Rachel McAdams als Christine Palmer, Michael Stuhlbarg als Nicodemus West, Benedict Wong als Wong, Mads Mikkelsen als slechterik Kaecilius, en Tilda Swinton als de Ancient One.

Doctor Strange In the Multiverse of Madness en verschijnt november 2021 in de bioscoop.