Bill Cosby veroordeeld tot drie jaar celstraf wegens seksueel misbruik

Bill Cosby heeft drie tot tien jaar celstraf gekregen voor het drogeren en seksueel misbruiken van Andrea Constand. Cosby moet daarnaast de proceskosten en een boete van 25.000 dollar betalen. Dat heeft de rechter vandaag bepaald. De aanklagers hadden een gevangenisstraf van vijf tot tien jaar geëist. Cosby’s advocaten hebben eerder al gezegd in hoger beroep te willen gaan.

Cosby’s advocaat Joseph Green zei eerder dat een gevangenisstraf nadelig kon zijn voor de gezondheid van de 81-jarige acteur, vanwege zijn hoge leeftijd en de problemen met zijn zicht. De advocaat vroeg daarom om een alternatieve straf.

De rechter bepaalde dat Bill Cosby als “gewelddadig seksueel roofdier” moet worden geclassificeerd. Dat heeft als gevolg dat Cosby de rest van zijn leven onder psychische begeleiding wordt geplaatst en dat hij zich regelmatig moet melden bij de autoriteiten. Zijn naam komt op een lijst met zedendelinquenten. In de rechtbank maakte Cosby vandaag geen gebruik van zijn spreekrecht. Dat deed hij evenmin in de twee rechtszaken over misbruik die tot nu toe tegen hem zijn gevoerd.