Biopic voor Motörhead frontman Lemmy Kilmister

Het is onlangs bekend geworden dat Lemmy Kilmister een eigen biopic film krijgt. Deze rocklegende is met name bekend als zanger en bassist van de populaire metalband Motörhead.

In navolging van Freddie Mercury, Elton John en hip-hop groep N.W.A. krijgt volgens website Deadline nu ook Ian Fraser Kilmister – beter bekend als Lemmy – een eigen film. Het gaat hier om de excentrieke Britse rockmuzikant die verantwoordelijk was voor het oprichten van Motörhead, een populaire band die (naar eigen zeggen) Rock-‘n-roll combineerde met Heavy metal. De groep wist niet alleen een enorme fanbase op te bouwen, maar diende ook als inspiratie voor vele andere bands, waaronder Megadeth, Metallica en Anthrax. Ook Lemmy zelf was een invloedrijk persoon. De combinatie van zijn uiterlijk, drank/drugs gebruik en charismatische persoonlijkheid maakte van hem een cultheld die ook buiten de rockscene bekend was.

De regie van het project zal in handen zijn van Greg Olliver, die in 2010 al een documentaire over de populaire rockmuzikant uitbracht. Het verhaal zal zich blijkbaar niet alleen focussen op Lemmy’s leven als frontman van Motörhead, maar de periode daarvoor. Zo zal ook zijn jeugd aan bod komen, evenals de jaren dat hij roadie was voor Jimi Hendrix. Volgens Olliver zullen niet alleen ”de rock n’ roll clichés zoals ontbijten met Jack Daniels en dineren met speed” aan bod komen, maar ook de man achter het rockicoon ”die een gouden hart had en nooit is opgehouden met het maken van muziek waarvan hij gelukkig werd” .

Ondanks zijn losbandige levensstijl boordevol drank en drugs leek Lemmy Kilmister jarenlang onvermoeid te kunnen blijven optreden. Totdat hij in 2013 dusdanige gezondheidsproblemen kreeg dat hij enkele optredens moest afzeggen. In december 2015 werd bekend dat hij aan kanker leed, waaraan hij enkele dagen later overleed.  Naast zijn muziekcarrière is Lemmy ook in enkele films te zien geweest. Zo had hij onder andere een rolletje in Airheads, Eat the Rich en de cultfilm Hardware.

De opnames van de Lemmy Kilmister biopic zullen waarschijnlijk in 2021 van start gaan.