Black Panther 2 verschijnt mei 2022

Tijdens de D23 Expo 2019 bevestigden Marvel Studios-voorzitter Kevin Feige en filmmaker Ryan Coogler officieel dat Black Panther 2 onderweg is! De releasedatum werd ook officieel onthuld, namelijk 6 mei 2022. Feige bevestigde dat een scenario door Coogler was ingediend voor het vervolg, maar details over het plot of een officiële titel werden niet gegeven.

De film, met in de hoofdrol Chadwick Boseman als de titulaire held, haalde $700 miljoen op in Amerika en meer dan $1,3 miljard wereldwijd.

Black Panther gaat over T’Challa die terugkeert naar Wakanda, een gesloten maar technologisch geavanceerde Afrikaanse natie. Als koning moet hij het land leiden, maar blijkt hij te maken te hebben met pogingen van twee vijanden die het op de troon voorzien hebben. Aan Black Panther de taak om samen te werken met CIA-agent Everett K. Ross en leden dan de Dora Milaje – de elite-eenheden van Wakanda – om te voorkomen dat er oorlog uitbreekt.

In de hoofdrol zien we Chadwick Boseman als het titelpersonage. Daarnaast waren er nog rollen voor Michael B. JordanLupita Nyong’oDanai GuriraForest WhitakerDaniel KaluuyaMartin FreemanAngela Bassett, Letitia WrightWinston DukeAndy Serkis en Florence Kasumba.