Black Panther-acteur Chadwick Boseman overleden

Chadwick Boseman is vrijdag op 43-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van darmkanker. Zijn familie heeft het overlijden van de acteur bekendgemaakt in een verklaring op zijn Twitter-account.

Boseman was vooral bekend vanwege zijn rol als superheld Black Panther. Naast door zijn rol als Black Panther in de gelijknamige film uit 2018, was Boseman het meest bekend door zijn rol als Jackie Robinson in de film 42 (2013) en zijn rol als James Brown in de film Get on Up (2014).

In de verklaring valt te lezen:

“A true fighter, Chadwick persevered through it all, and brought you many of the films you have come to love so much. From ‘Marshall’ to ‘Da 5 Bloods,’ August Wilson’s ‘Ma’ Rainey’s ‘Black Bottom’ and several more- all were filmed during and between countless surgeries and chemotherapy. It was the honor of his career to bring King T’Challa to life in ‘Black Panther.’”

Boseman kreeg de diagnose darmkanker in 2016, maar dit was niet publiekelijk bekend. Hij speelde in meerdere films terwijl hij al operaties en chemotherapie onderging vanwege de ziekte. De acteur overleed in zijn huis in Los Angeles, in het bijzijn van zijn vrouw en familie.

Chadwick Boseman overleden

Boseman studeerde in 2000 af aan Howard University met een Bachelor of Fine Arts in regie. Zijn eerste televisierol was in een aflevering van Third Watch in 2003. Zijn eerste speelfilmwerk was in 2008 in het sportdrama The Express: The Ernie Davis Story. Hij ontving onderscheidingen voor zijn eerste hoofdrol in de Jackie Robinson biopic 42 uit 2013. Hij volgde die rol op met zanger James Brown in Get on Up uit 2014 en vervolgens als rechter bij het Hooggerechtshof Thurgood Marshall in Marshall in 2017.

Boseman werd een superster in het Marvel Cinematic Universe als T’Challa / Black Panther, eerst in een ondersteunende rol in Captain America: Civil War uit 2016 en vervolgens als hoofdrolspeler in Black Panther van 2018. De laatstgenoemde film van Ryan Coogler was een mijlpaal voor de vertegenwoordiging in de popcultuur, bracht wereldwijd $1,347 miljard op en maakte van de fictieve natie Wakanda en zijn hoopvolle slogan “Wakanda Forever” een begrip. Het zou ook de eerste Marvel-film worden die tijdens de Academy Awards werd genomineerd voor Beste Film. Boseman hernam datzelfde jaar de rol van King T’Challa in Avengers: Infinity War en vervolgens in Avengers: Endgame uit 2019. Een Black Panther 2 s momenteel in ontwikkeling bij Marvel Studios, hoewel de dood van Boseman de status in onzekerheid brengt.

R.I.P. Chadwick Boseman 1977 – 2020

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, en Twitter. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter