Black Panther meer dan $1 miljard wereldwijd

Marvel Studios‘ Black Panther is de koning in het wereldwijde box office. Mede door een opnieuw zeer sterk weekend in Amerika en een mooie aftrap in China is de film voorbijgegaan aan de grens van $1 miljard. Het is alweer de 33e film die deze magische score weet te bereiken. Met $41,1 miljoen aan omzet in Amerika en eerste weekend van $66,5 miljoen in China groeide de superheldenfilm door naar maar liefst $1.078,6 miljoen wereldwijd.

In de Verenigde Staten staat Black Panther in de Box Office Top 10 op de zevende plaats, net voor The Dark Knight ($534,8 miljoen). De kans lijkt aanwezig dat de film uiteindelijk plaats 3 (Titanic, $659,4 miljoen) of 4 (Jurassic World, $652,2 miljoen) zal overnemen. Wereldwijd staat de film op plaats 21 in de Box Office aller tijden. Om de Top 10 te halen is er nog zo’n $200 miljoen nodig.

De film speelt zich af na de gebeurtenissen in Captain America: Civil War. T’Challa keert terug naar Wakanda, een gesloten maar technologisch geavanceerde Afrikaanse natie. Als koning moet hij het land leiden, maar blijkt hij te maken te hebben met pogingen van twee vijanden die het op de troon voorzien hebben. Aan Black Panther de taak om samen te werken met CIA-agent Everett K. Ross en leden dan de Dora Milaje – de elite-eenheden van Wakanda – om te voorkomen dat er oorlog uitbreekt.

In de hoofdrol zien we Chadwick Boseman als het titelpersonage. Daarnaast zijn er nog rollen voor Michael B. JordanLupita Nyong’oDanai GuriraForest WhitakerDaniel KaluuyaMartin Freeman, Angela Bassett, Letitia Wright, Winston Duke, Andy Serkis en Florence KasumbaBlack Panther wordt geregisseerd door Ryan Coogler.