Black Panther terug bij Pathé na overlijden Chadwick Boseman

Black Panther zal vanaf 10 september weer te zien zijn bij Pathé. Dit laat de bioscoopketen weten op Twitter. Pathé heeft daartoe besloten vanwege het overlijden van hoofdrolspeler Chadwick Boseman aan darmkanker. De helft van de opbrengsten zal worden gedoneerd aan KWF Kankerbestrijding. Op het Twitter-account van Pathé valt te lezen:

“Omdat jullie hebben laten weten Chadwick Bosemans fantastische rol als Black Panther nog een keer te willen zien, brengen we deze film terug naar het grote scherm.”

Boseman overleed vrijdag op 43-jarige leeftijd aan de gevolgen van darmkanker. Hij was al enige jaren ziek, maar had dat nooit publiekelijk bekendgemaakt. Na zijn overlijden is Black Panther al flink in populariteit gestegen in online winkels als Amazon en Apple. De film staat daarnaast op Disney+.

Black Panther bij Pathé

De baanbrekende superheldenfilm zal onder meer worden vertoond in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag. Volgens de website vinden de voorstellingen vooralsnog allemaal plaats op donderdag 10 september.

T’Challa keert terug naar Wakanda, een gesloten maar technologisch geavanceerde Afrikaanse natie. Als koning moet hij het land leiden, maar blijkt hij te maken te hebben met pogingen van twee vijanden die het op de troon voorzien hebben. Aan Black Panther de taak om samen te werken met CIA-agent Everett K. Ross en leden dan de Dora Milaje – de elite-eenheden van Wakanda – om te voorkomen dat er oorlog uitbreekt.

In de hoofdrol zien we Chadwick Boseman als het titelpersonage. Daarnaast zijn er nog rollen voor Michael B. JordanLupita Nyong’oDanai GuriraForest WhitakerDaniel KaluuyaMartin FreemanAngela Bassett, Letitia WrightWinston DukeAndy Serkis en Florence KasumbaBlack Panther is geregisseerd door Ryan Coogler.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, en Twitter. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter