Blade Runner 2099 vervolg serie in ontwikkeling bij Amazon

Na 35 jaar te hebben gewacht op een vervolg op Blade Runner, komt er nu weer een vervolg in de vorm van een Blade Runner 2049 serie bij Amazon. Volgens Variety zal de live-action serie, getiteld Blade Runner 2099, dienen als een vervolg op Blade Runner 2049, en zal Silka Luisa het project schrijven en uitvoerend produceren. Ridley Scott zal ook worden toegevoegd als uitvoerend producent, hoewel het op dit moment onduidelijk is wie de serie gaat regisseren.

Momenteel worden plotdetails over Blade Runner 2099 geheim gehouden, maar het lijkt erop dat het vervolg minstens 50 jaar na het vervolg zal plaatsvinden, dat op z’n beurt 30 jaar na de originele Blade Runner plaatsvond.

Blade Runner 2099 serie

De originele Blade Runner film werd geregisseerd door Ridley Scott en kwam uit in 1982. De film met Harrison Ford en Rutger Hauer was gebaseerd op Philip K. Dicks sciencefiction roman Do Androids Dream of Electric Sheep?. De cult klassieker wordt inmiddels gezien als een van de meest invloedrijke sciencefiction films aller tijden. In 2017 verscheen het vervolg Blade Runner 2049 van Denis Villeneuve. De tweede film werd kritisch zeer goed ontvangen, maar was financieel niet heel succesvol. Naast live-action content zijn Adult Swim en Crunchyroll onlangs een samenwerking aangegaan om de anime-serie Blade Runner: Black Lotus uit te brengen, die plaatsvindt in het jaar 2032 en ook een vervolg is op de originele film.

In Blade Runner 2049 ontdekt een nieuwe ‘blade runner’, politieagent K (Ryan Gosling) een lang verborgen geheim dat totale chaos kan veroorzaken. K’s ontdekking leidt tot een speurtocht naar de voormalige ‘blade runner’ Rick Deckard (Harrison Ford), die al dertig jaar vermist wordt.

De cast bestond uit Ryan GoslingHarrison FordAna de ArmasDave BautistaJared LetoRobin WrightEdward James OlmosSylvia HoeksCarla JuriHiam AbbassDavid DastmalchiaMackenzie DavisBarkhad Abdin en Lennie James.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter