Blofeld keert terug in Bond 24

Eerder bleek dat Christoph Waltz een rol gaat spelen in Bond 24 van regisseur Sam Mendes. Het zou hier gaan om de rol van de villain. Het was echter niet duidelijk welke. Volgens de laatste geruchten gaat Waltz de rol van de klassieke Bond-slechterik Ernst Stavro Blofeld spelen.

Blofeld was in de James Bond boeken (van Ian Fleming) en films de baas van SPECTRE en had altijd een witte kat bij zich. Door de jaren heen is zijn uiterlijk wel steeds veranderd, mede doordat de rol door diverse acteurs gespeeld is.

Blofeld was al te horen en zien in From Russia With Love en Thunderball, maar was nooit volledig in beeld. Voor het eerst was hij te zien in You Only Live Twice, waar de rol gespeeld werd door Donald Pleasence. Vervolgens in On Her Majesty’s Secret Service, gespeeld door Telly Savalas en Diamonds Are Forever, gespeeld door Charles Gray.

Eerder was het niet mogelijk om het personage in Bond-films voor te laten komen. De rechten op Blofeld verkeerden in handen van producent Kevin McClory en zijn familie. Nu Eon Productions een schikking met McClory getroffen heeft, is het weer mogelijk om gebruik te maken van het personage.

De opnames van Bond 24 gaan eind dit jaar van start. Sam Mendes keert terug als regisseur, net als acteurs Daniel Craig (007), Ralph Fiennes (M), Naomie Harris (Eve Moneypenny), Rory Kinnear (Bill Tanner) en Ben Whishaw (Q). De film gaat in oktober 2015 in première.