Blog | Laat het nieuwe (film)jaar beginnen! (Immy Verdonschot)

Blog Laat het nieuwe (film)jaar beginnen! door: Immy Verdonschot

Het einde van het oude jaar brengt altijd weer veel lijstjes met zich mee. Wat zijn de beste songs, de meest opmerkelijke momenten, hoogtepunten, dieptepunten, maar natuurlijk ook de beste films. Het nieuwe jaar begint net zo goed met een lijstje. Namelijk dat van de films waar we naar uit kunnen kijken voor 2014. Iedereen heeft natuurlijk zo zijn favorieten en terwijl de ene film gloednieuw is, is de ander een sequel waar misschien wel meer naartoe geleefd wordt. Hier zijn enkele van mijn aanraders.

THE WOLF OF WALL STREET

Het eerste kwartaal begint het in Nederland al goed. Zo is nu de nieuwe Scorsese te zien in voorpremières: The Wolf of Wall Street. Een geweldige film, zoals je dat mag verwachten van een grootmeester. Een film die, ondanks de speelduur van drie uur, voorbij vliegt. Een andere film die nu ook al in voorpremière te zien is, is Much Ado About Nothing. Het liefdesproject van regisseur Joss Whedon (The Avengers, Buffy the Vampire Slayer, Firefly, Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D.) met een verzameling van acteurs waar hij eerder mee gewerkt heeft. Een prachtige verfilming van een klassiek verhaal van William Shakespeare in een hedendaags jasje en een waar genot om naar te kijken!

much-ado-about-nothing-whedon

In februari zal eindelijk de nieuwe Spike Jonze in Nederland te zien zijn. Met sterren als Joaquin Phoenix, Amy Adams en Scarlett Johansson laat deze film je weer geloven in de filmindustrie. Een uniek concept dat geweldig is uitgewerkt en waardoor je vrolijk de bioscoopzaal zult verlaten. Her is een pareltje dat je niet wilt missen in 2014. Een andere film die veel aandacht zal genieten is de film Veronica Mars, die middels een Kickstarter Project en met de hulp van menig fans in het leven is geroepen. Nog geen jaar na de oproep om geld in te zamelen zal de film op 14 maart 2014 eindelijk in enkele theaters te zien zijn. Ik betwijfel of dat ook geldt voor de Nederlandse bioscopen, maar als backer ben ik sowieso tevreden met de link om de film te streamen: Tien jaar na het begin van de serie krijgen ik en alle andere fans eindelijk de lang verwachte afsluiting. Het is een dag die voor mij niet snel genoeg kan komen.

Veronica_mars_intro

De rest van het jaar zijn er ook genoeg diverse films om naar uit te kijken. Van de verschillende sequels, zoals The Amazing Spiderman 2, X-Men Days of Future Past, Captain America: The Winter Soldier, 300: Rise of an Empire en Muppets Most Wanted tot aan Nederlandse films als Kenau en Lucia de B., een Franse verfilming van het sprookje La Belle et la Bête (welke trailer er immens goed uit ziet) en andere films als The Lego Movie, Noah, Maleficent, Divergent en Grace of Monaco. Net als in de afgelopen jaren mogen trouwens aan het einde van het jaar natuurlijk ook niet de vervolgdelen van The Hunger Games (Mockingjay – Part 1) en The Hobbit (There and Back Again) niet ontbreken. Films die echter voor een frisse afwisseling kunnen zorgen zijn de klassiekers die weer even terugkeren op het witte doek. Zo kun je voor het eerst in lange tijd weer genieten van Charlie Chaplin op het grote scherm in Modern Times, komen de landschappen van Dr. Zhivago beter als ooit naar voren in een bioscoopzaal en kun je ook weer het prachtige werk van Audrey Hepburn aanschouwen in Breakfast at Tiffany’s. Kortom: 2014 belooft een geweldig filmjaar te worden en I say: Bring it on!

xoxo,

Immy.