Blog | Comic Con Ahoy Rotterdam 2018 (Immy Verdonschot)

Voor de tweede keer wordt dit weekend Comic Con Ahoy Rotterdam gehouden: de conventie voor film-, serie-, game- en cosplayfanaten georganiseerd door Showmasters. Met een aardige gastenlijst en interessante standhouders belooft dat weer een vermakelijk weekend te worden.

Sneeuwpech

Als je het nieuws een beetje hebt gevolgd, kan het je niet zijn ontgaan: Het Verenigd Koninkrijk heeft last van sneeuw en niet zo’n beetje ook. Hierdoor moesten helaas vier gasten (Christopher Lambert uit Highlander, Chris Rankin uit Harry Potter, Charles Dance uit Game of Thrones en Steven Ogg uit The Walking Dead) afzeggen, want – net als in Nederland – al het leven in Engeland ligt plat wanneer het sneeuwt. Erg vervelend voor bezoekers die speciaal voor die ene acteur komen, maar gelukkig waren er nog genoeg populaire gasten die wel konden komen. Zo stonden er lange rijen voor broer en zus Richard en Jessica Harmon uit The 100, The Bold and the Beautiful-acteur Ronn Moss en spierbundel Manu Bennett (Arrow, Spartacus en The Shannara Chronicles).

Come join Richard Harmon from The 100 at Comic Con Ahoy Rotetrdam!

Richard zegt hoi 🙂

Mis het niet en kom dit weekend ook naar Comic Con Ahoy Rotterdam! Koop je ticket(s) met 5 euro voorverkoopkorting hier: http://bit.ly/2l6gFm3

Geplaatst door Comic Con Ahoy op vrijdag 2 maart 2018

Van kraampje naar kraampje

Lang niet iedereen komt voor een beroemdheid. Zo zijn er genoeg mensen die het land afreizen om eindelijk fanmerchandise te kunnen inslaan. Zo waren er kraampjes uit Engeland, Australië en Duitsland, maar ook uit steden als Waalwijk en Dordrecht. Aangezien het soms nogal zoeken kan zijn naar zo’n winkel bij je in de buurt, is het heerlijk om alles bij elkaar te hebben. En hoewel het er misschien niet megaveel waren, waren het er ruim voldoende. Als mega Buffy-fan heb ik mijn hart weer heerlijk kunnen ophalen met posters, T-shirts en zelfs staken! Verder was er ook erg mooie (teken)kunst aanwezig, wat ik ook altijd het noemen waard vind. Een tip blijft wel om zoveel mogelijk contant geld bij je te hebben, want ook op deze conventie lieten meerdere pinapparaten bij standhouders het helaas afweten en dat betekent: lange rijen bij de pinapparaat.

De Star Wars Fan Film

Extra aandacht wil ik nog even geven aan ‘Remnants of the Order: a Star Wars Fan Film’. Deze maand komt namelijk de korte film – de grootste Nederlandse Star Wars Fan Film ooit – uit, geregisseerd door Kees van Hattum en gemaakt in samenwerking met de Dutch Garrision en Rob’s Prop Shop. Na een campagne op CineCrowd hebben ze meer dan het streefbedrag binnen weten te halen en ik ben dan ook erg benieuwd naar het resultaat. Wie weet kunnen we er dan namens Filmhoek.nl nog wat meer over vertellen. Ben je zelf ook benieuwd, dan kun je al een kijkje nemen op hun CineCrowd-pagina of hun eigen website.

Blog: Comic Con Rotterdam (Immy Verdonschot)

Gezellige drukte

Eigenlijk heb ik de hele dag geen last gehad van de drukte. Nu waren er meer bezoekers dan verwacht, maar – ook al hadden ze minder ruimte dan vorig jaar – gelukkig bleef de drukte gezellig en was het nergens echt te vol. Het enige waar waarschijnlijk menig cosplayer (en ikzelf in mijn winterjas) last van had, was de warmte. Vanwege de ijzige kou buiten werd er natuurlijk gestookt en dat werd vooral zaal inwaarts gevoeld.

Nieuwe vrienden

Nu kan het bijna niet anders dan dat je nieuwe mensen leert kennen op een conventie en ook deze editie stelde niet teleur. Zo stond ik de rij om te pinnen en werd er achter mij ineens de muziek uit Hamilton gezongen: heerlijk! We raakten meteen aan de praat. Ook kwam ik een man tegen met een limited edition Buffy T-shirt (ontworpen door niemand minder dan Sarah Michelle Gellar herself), dus het duurde niet lang voor ik hem daarover complimenteerde. Niet veel later werden Facebookgegevens uitgewisseld en wist ik hem zodoende nog te tippen op twee prachtige Buffyposters die werden verkocht.

Blog: Comic Con Rotterdam (Immy Verdonschot)

Ik had graag willen blijven voor de panels van The 100 en Manu Bennett, maar die waren helaas later op de dag en ik was al behoorlijk uitgeput van al het rondlopen en shoppen. Voor het eerst sinds ik conventies bezoek, ben ik daarbij dus niet aanwezig geweest. Ook kijk ik vaak wel even bij de cosplaywedstrijd, maar ook die heb ik dit keer voorbij laten gaan. Al vond ik dat persoonlijk wat minder erg, aangezien ik al zo ontzettend veel mooie kostuums had gezien tegen die tijd. Comic Con Ahoy Rotterdam 2018 was wat mij betreft dan ook een zeer geslaagde editie. Ik heb erg genoten en wens ik iedereen die morgen gaat nog ontzettend veel plezier toe!

Xoxo,

Immy