Blog | Conventietijd (Immy Verdonschot)

Mijn blog over mijn eerste Vampire Ball was al long over due. Eentje over Dutch Comic Con is echter nog netjes op tijd. Zoals sommige lezers inmiddels misschien al weten, ga ik ieder jaar naar een Buffy-themed conventie in Engeland. De afgelopen jaren was dit HalloWhedon: Een conventie voor het werk van Joss Whedon dat rond Halloween werd georganiseerd. Echter ging dat event afgelopen jaar niet door, waardoor ik Vampire Ball leerde kennen. Daarnaast is er ongeveer twee weken geleden een conventie geweest in Parijs genaamd ‘Witches and vampires’, waar castleden uit zowel Charmed als Buffy te gast waren. En 1,5 week geleden was het weer tijd voor de tweede editie van de Dutch Comic Con. Genoeg cons dus om over te bloggen!

Vampire Ball 6

Conventieweekenden zijn toch weer tijden waar ik ieder jaar naar uitkijk. Niet alleen vanwege de geweldige acteurs die ik kan ontmoeten, maar ook vooral omdat ik mijn (buitenlandse) vrienden weer eens zie. Voor Vampire Ball was het niet alleen een weerzien van vrienden, maar ook van de gasten. Hoewel ik mijn ticket kocht voor Fran Kranz (Dollhouse, Cabin in the Woods) en Julie Benz (Buffy, Angel, Dexter, Defiance en nu Hawaï 5-0), zeiden beiden op het laatste moment af in verband met werkovereenkomsten. Een derde afzegging was Reed Diamond (Dollhouse, Agents of S.H.I.E.L.D.), maar wat daar de reden voor was, weet ik helaas niet. Hierdoor werden de schoenen gevuld door andere grote namen, zoals Charisma Carpenter (Buffy, Angel, Supernatural, Scream Queens en Surviving Evil). Ook J. August Richards (Angel, Agents of S.H.I.E.L.D., Girls Guide to Divorce), Clare Kramer (Buffy, The Lost Tree, Bring It On, Geek Nation) en James C. Leary had ik al eens ontmoet. Nieuw voor mij waren daarom slechts drie namen: George Hertzberg (Buffy, Taken), Keith Szarabajka (Angel en een IMDB-profiel waar je U tegen zegt!) en Georges Jeanty, de comic book artist van Buffy seizoenen acht en negen.

12941260_1213310705353402_248312739_o

De vrijdagavond is altijd de meet & greet/wijnreceptie. Ook dat was hier heel anders dan wat ik gewend ben. Zo was er geen wijn geregeld, maar dien je zelf je eigen eten en drinken mee te nemen. Iets wat ik totaal vergeten was. Gelukkig zaten we met een hoop vrienden aan tafel die er wel aan gedacht hadden. Zo hadden we meer dan genoeg. Hier hadden we heerlijke gesprekken met alle gasten, maar hebben we vooral ook veel bij gekletst met oude bekenden.

12962576_1213310695353403_359109167_o

Een vergelijking met HalloWhedon is echter niet onontkoombaar, aangezien ik tot dan toe alleen op die conventies was geweest. Sommige dingen heb ik al hierboven genoemd, maar een paar punten zijn nog het noemen waard. Zo miste ik dit jaar de veiling, waarbij je echt unieke items kon scoren (weliswaar tegen idioot hoge prijzen, maar leuk was het wel), de zondagse quiz (waar iemand uit het publiek mee mocht doen) en het kijken van afleveringen, ofwel met live commentaar van de acteurs of de musicalaflevering waar vervolgens alle fans uit volle borst bij meezongen. Dit zijn een paar dingen die voor mij als vanzelfsprekend waren en die ik daardoor toch heb gemist. Overigens betekent dit niet dat ik niet genoten heb. Het was een geweldige conventie, zeker wanneer je nagaat dat het hele weekend door slechts een persoon wordt georganiseerd.

Of ik naar Vampire Ball 7 ga, weet ik nog niet. Dit hangt ook weer samen met nog een nieuwe conventie die afgelopen jaar voor het eerst in het leven is geroepen: Prophecy. Hier heb ik al mijn ticket voor gekocht en ik ben heel benieuwd (en nerveus, want blijkbaar is dat event echt complete chaos) hoe dat zal zijn. Een ding weet ik zeker: Het is nog duurder dan alle anderen. Grote kans dus dat ik dit jaar al mijn conventiegeld daaraan besteed.

Witches vs Werewolves – Paris

Deze conventie heb ik helaas niet zelf bijgewoond. Maar na het zien van alle posts op Instagram en Twitter had ik dit erg graag gewild en vond ik het wel op zijn plaats om er ook wat over te schrijven. Zo werd het weekend al snel bestempeld als een Charmed/Buffy-reünie. Toen ik me er wat meer in ging verdiepen, bleek inderdaad dat het een event was speciaal voor Buffy en Charmed! Het event werd georganiseerd door Guests Events in Parijs en daar waren onder andere Shannon Doherty, Holly Marie Combs, Drew Fuller, Ted King en Dorian Gregory te gast uit Charmed, maar ook Nicholas Brendon, Charisma Carpenter, Emma Caulfield en James Marsters uit Buffy. I mean, seriously, what a line-up!!!!

12941127_1213311088686697_1823624487_o 12953090_1213311085353364_1978273766_o

Niet alleen zou ik deze gasten dolgraag willen ontmoeten, maar als je alleen al naar hun social posts kijkt, zag het er echt uit als een feestje. Doherty en Combs die dansend op het podium staan, Combs die Charisma probeert de bijten of gewoon de schattige reüniefoto’s van Charisma die weer samen met James en Nicky is. <3 Daarna volgde trouwens ook nog redelijk wat foto’s, aangezien een deel van de gasten in verband met Brussel vast kwamen te zitten op de luchthaven… Voor volgend jaar staat het volgende event ook alweer gepland, maar dan heet het ‘Sunny Hell.’ De gasten zijn nog niet bekend, maar de prijzen al wel. En die liggen weer behoorlijk hoog… Al is dat ook niet heel vreemd, gezien de gasten die ze de afgelopen keer hebben weten te krijgen.

Dutch Comic Con – Tweede editie

Iets meer dan een week geleden vond ook de tweede editie van de Dutch Comic Con plaats. Aangezien ik vorig jaar alles wilde beleven en twee dagen was gegaan, maar eigenlijk alles wel in een dag gezien had, besloot ik dit jaar slechts één dag te gaan. Dat was de zondag. In mijn herinnering was dat namelijk een wat rustigere dag en gelukkig was dat ook dit jaar het geval. Bij binnenkomst kwam ik al meteen wat bekenden tegen van de Jaarbeurs, waar het plaatsvond. Het is inmiddels alweer bijna drie jaar geleden dat ik daar werkte, maar het is altijd een genot om er terug te komen en oud-collega’s op te zoeken. Na kort even wat bij gekletst te hebben, ging ik snel naar binnen. Nou ja, snel… In verband met de recente gebeurtenissen in Brussel was de beveiliging extra verscherpt, wat zorgde voor wat langere rijen. Mij kon het niet deren, want alsnog stond de langste rij bij het pinapparaat.

12962423_1213310725353400_49677100_o

Mijn dag begon al vroeg, want ik wilde perse bij de Q&A van Doug Jones zijn. Hij was de gast waar ik voor kwam met geweldige rollen op zijn naam uit Crimson Peak, John Dies At The End, Hellboy, Pan’s Labyrinth en natuurlijk Buffy! Waar hij begon met een toelichting op al zijn werk, stond er al snel een rij bij de microfoon met vragen en zo wisten fans een volledig half uur vol te maken. Ook ik moest natuurlijk even vragen of hij wat meer over zijn deelname aan Buffy kon vertellen en dat deed hij in geuren en kleuren, al was het al zo’n 16 jaar geleden. Daarna ging ik snel mijn tickets halen voor een foto en handtekening, waar ik in de rij al snel weer bekenden tegenkwam. Niet veel later volgde tevens Teeveehoek-collega’s die druk aan het filmen waren en waar ik van tijd tot tijd weer mee op pad ging.

 

Bij de Q&A had ik al volop genoten van Jones, maar toen ik een handtekening ging halen wist hij me volledig te charmeren. Bij afscheid gaf hij namelijk – volledig op zijn Nederlands – drie zoenen!!!! Safe to say dat ik een kleurtje kreeg en ik met een vriendin behoorlijk stond te fangirlen. Niet veel later begon echter een lezing over LGBT-karakters in verhalen, waar ik ook weer een bekende tegen het lijf liep. Hoewel ik blij ben dat de DCC lezingen toegevoegd heeft aan het programma, moet ik bekennen dat het nu nog niet echt een heel groot succes was. De kleine ruimte was weliswaar vol, maar de mensen waren amper verstaanbaar, zelfs met microfoon. Je hoorde namelijk continue alle geluiden van de vloer en daarom ben ik ook wat eerder weg gegaan, zodat ik op tijd kon zijn voor mijn photoshoot.

12953242_1213310745353398_1662562438_o

Daar kwam ik in een behoorlijke rij te staan. Zo bleek dat The Hillywood Show, bij mij met name bekend door onderstaand filmpje, voor Jones aan de beurt was en daar stond een mega-rij voor. Toch ben ik maar in de rij blijven staan en daar heb ik nog wat gekletst met anderen over hun con-ervaringen. Met ongeveer een kwartier uitloop konden we op de foto, waar Jones zo lief was om een scène uit Hush na te spelen (zijn sterfscène 😛 ) en ik als afscheid nu een knuffel kreeg. De rest van de middag heb ik vooral wat rondgelopen met bekenden en collega’s, maar ik heb helaas lang niet zo veel kunnen zien als afgelopen jaar. Mocht ik komend jaar dus weer specifieke plannen hebben, dan zal ik toch voor beide dagen moeten gaan.

12959398_1213310728686733_1949792399_o

Ook ben ik nog even terug gegaan naar Jones om te vragen of hij wel eens cons in de UK deed, waarop hij vertelde dat hij dat graag zou willen want zijn laatste was alweer in 2008. Het was weer een leuk gesprek, waar ik dit keer als afscheid een kus op mijn hand kreeg… Wat een charmeur! De dag kon ik overigens succesvol afsluiten dankzij mijn zusje. Zij had namelijk een stand gevonden waar ze redelijk wat Buffy merchandise hadden. Met wat wijntjes op wist zij op een collectors item af te dingen, welke ik uiteindelijk voor een koopje mee kon nemen. Al met al dus een geweldig succes!

Waar ik een paar jaar geleden iedere keer zo’n 363 dagen moest wachten op de volgende con, lijkt het nu in een lopende band te gaan. Zo staat het eerder genoemde conventieweekend van mij ‘Prophecy’ alweer gepland in juni en organiseert Showmasters (de organisatie achter HalloWhedon) eindelijk een Amsterdam Comic Con in augustus! En tot mijn grote genot zijn daar onder andere James Marsters en Julie Benz al aangekondigd als gasten. Ik krijg dus binnen een jaar een tweede kans om haar te ontmoeten! Fingers crossed dat ze dit keer niet afzegt. 😉

Xoxo,

Immy.

Kijk hier ook de reportage die wij gemaakt hebben van Dutch Comic Con 2016!