Blog | De COMIC in Heroes Dutch Comic Con (Immy Verdonschot)

Het is weer die tijd van het jaar: de tijd om volop fanmerchandise en comics in te slaan, idolen te ontmoeten, naar hartenlust te gamen en je ogen uit te kijken bij het zien van alle cosplayers. Dit weekend, 24 en 25 november 2018, vindt namelijk de Heroes Dutch Comic Con Winter editie plaats in de Jaarbeurs in Utrecht.

Uitblinken met comics

Op 11 oktober 2018 gaf Heroes Dutch Comic Con de allereerste persconferentie ooit. Daarin gaven ze aan van HDCC de Europese San Diego Comic Con te willen maken met exclusieve items. Daar zijn deze editie meteen de beginselen van te zien, in het comic book gedeelte. Zo hebben ze een lijst aan special guests waar je U tegen zegt met Bill Sienkiewicz (Elektra Assasin, New Mutants), Mark Chiarello (vicepresident Art Direction en Design bij – fricken – DC Comics!), Gene Ha (DC, Marvel, Mae!), Yanick Paquette (Wonder-Woman, Superman), Manuel Garcia (Star Wars, The Avengers), Leandro Fernández (The Incredible Hulk, Wolverine) en Marguerite Bennett (Batwoman, Bombshells). Niet alleen zijn de namen geweldig, ook de poster is ontworpen door Gene Ha – met verwijzingen naar Utrecht – en een speciale uitgave van de strip Bloodshot is speciaal te verkrijgen op HDCC. Geweldig nieuws dus voor stripboekfanaten. Niet alleen voor de lezers trouwens, want ben jij een aspirant comic-tekenaar? Dan krijg je de unieke kans om je portfolio te laten beoordelen door Chiarello.

Heroes Dutch Comic Con

NIEUW: Meet&Greets!

Net als dat er geweldige comic-namen zijn, ontbreken de serie-acteurs niet deze editie. Oncers kunnen hun hart ophalen met niemand minder dan de Evil Queen (!) Lana Parrilla (tevens Spin City, 24, Lost en The Defenders) en Rebecca Mader die haar groene zus speelt: The Wicked Witch (daarnaast ook bekend uit Lost, No Ordinary Family en The Devil Wears Prada). De line up wordt verder aangevuld met alleen maar mannen: Daniel Gillies (Elijah uit The Vampire Diaries en The Originals, mede uit SEAL Team), Jerome Flynn (Loving Vincent en Bronn uit Game of Thrones), Gaten Matarazzo (Dustin uit Stranger Things) en de man die zich overal uit weet te redden: Richard Dean Anderson, ook wel bekend als MacGyver (verder bekend uit onder andere Stargate).

Ook zal de stem van Mario uit Super Mario Bros, Charles Martinet, te zien zijn en Paul van Loon (De Griezelbus en zo veel meer). Het grootste nieuws hierbij is echter dat Heroes Dutch Comic Con weer iets nieuws aan hun activiteiten heeft toegevoegd, namelijk de Meet & Greet! Goedkoop is het zeker niet (prijzen verschillen van 100EU tot 250EU voor Lana Parrilla), maar leuk is het zeker. Want voor dat extra bedrag krijg je de kans om gedurende dertig minuten je favoriete special guest te ontmoeten. Aan de sessie kunnen maximaal twintig personen meedoen, dus met een beetje pech zal je de tijd behoorlijk moeten delen. Maar met wat geluk zitten er niet al te veel anderen bij.

Heroes Dutch Comic Con

Genoeg om een dag te vullen

Natuurlijk is dat niet het enige: het House of Wax is weer terug, dit keer met een zombie experience, en de bekende auto’s zijn bijvoorbeeld te vinden bij merchandise in de Dealer Hal, waar iedereen weer genoeg geld kan uitgeven. Verder zijn verschillende workshops te volgen in het DCC College en de Cozy Corner (zie programma) als ook ‘Zwaard en Steen’ en Sakura Kai-workshops in het Workshop Area, kun je cosplayers bewonderen tijdens de catwalk en contests (en natuurlijk ook gewoon bij het ronddwalen door de hallen), game je naar hartenlust of volg je masterclasses in de Gaming Hal en zou je even bij kunnen komen in het Fox Theater met afleveringen van The Simpsons of The Gifted. Mocht je er helaas niet bij kunnen zijn, dan zorgt Fox overigens ervoor dat je vanuit huis ook nog lekker mee kan genieten: op tv zorgen zij voor een DCC-weekend.

De rest kan je het beste zelf maar even doornemen. Zo is de plattegrond al op de website te vinden, als ook het volledige programma. Voor wie dus fotoshoots heeft, al vroeg een workshop wil volgen of bij een bepaalde stand merchandise wil halen: bereid je goed voor, draag comfortabele schoenen en ontzettend veel plezier dit weekend!

Xoxo,

Immy