Blog | De must-sees van 2015 (Immy Verdonschot)

De eerste maand van 2015 zit er alweer bijna op, de Golden Globes zijn uitgereikt en de Oscarnominaties zijn bekend. Tijd om eens een blik te werpen op wat het filmjaar 2015 ons te bieden heeft; wat zijn de must-sees?

Prijswinnaars en -genomineerden

Helaas heb ik nog steeds niet alle genomineerden en prijswinnaars gezien van de Globes en Oscars. Voor de Oscaruitreiking heb ik gelukkig nog tijd, dus de komende weken staan dan ook kanshebbers als The Theory of Everything, The Imitation Game, Birdman, Still Alice, Big Eyes, Selma en ja zelfs Whiplash, Interstellar en Gone Girl (!) nog op mijn lijstje. Daarnaast moet ik bekennen toch wel benieuwd te zijn naar Wild met Reese Witherspoon, de animatie Box Trolls, terwijl ik het van titels als American Sniper, Fox Catcher en Mr Turner niet echt warm krijg (voor die laatste heeft met name Pirates of the Caribbean gezorgd). Dat is toch nog een behoorlijke lijst voor de komende tijd. Maar voor de rest van het jaar blijft er gelukkig nog meer dan genoeg over.

De vervolgdelen

Het lijkt alsof deze lijst ieder jaar weer langer en langer wordt: De reboots en vervolgfilms op eerder bestaande concepten. Denk hierbij aan Mad Max, Jurrassic Parc, Fast & Furious, Star Wars, Mission Impossible, Paranormal Activity en Terminator bij de inmiddels toch best wel bekende reeksen. Andere wat nieuwere zijn de vervolgen op Divergent, Insergent, deel twee van Mocking Jay (The Hunger Games) en diens mannelijke variant, Maze Runner. Maar denk ook aan nog meer gelach met de inmiddels geliefde personages uit Pitch Perfect, Minions, Night at the Museum en Magic Mike. Het is ieder geval voldoende om een heel jaar mee te vullen.

Mijn shortlist

Als ultieme Whedonfan kijk ik natuurlijk het meest uit naar The Avengers 2: Age of Ultron. Hoewel de trailers mij nog niet meteen meezuigen in het verhaal, weten deze wel op zo’n manier te eindigen dat ik niet kan wachten tot de film eindelijk uitkomt in mei. Andere titels waar ik benieuwd naar ben zijn Into the Woods, The Longest Ride, Cinderella, Pan, The Interview (tja, na zoveel ophef, hoe kan het ook anders – al lijkt het me totaal niet mijn humor), The Hateful Eight (Tarantino!!) en Nederlandse producties als Onder het Hart (Kim van Kooten!!!!), Michiel de Ruyter en De Surprise (de nieuwe Mike van Diem!). Dit jaar heb ik me trouwens nog niet eens zo heel erg verdiept in alle films. Daarom wil ik nog een paar titels toevoegen: Accidental Love, While We’re Young en She’s Funny That Way, lijken me gebaseerd op de titels en beschrijvingen ook al wat hebben. Maar grote kans dat deze toch vaak weer weten teleur te stellen. Let’s hope they prove me wrong!

Klassiekers

Als er verder iets is waar ik heel erg van kan genieten, is het wel de mogelijkheid om klassieke films in de bios te kunnen bezoeken. Zo ging ik vorig jaar naar Dr. Zhivago, een epische film die gemaakt is voor het grote scherm. Zo ben ik dit jaar al naar Gone with the Wind geweest, welke in dezelfde categorie valt. Maar een film waar ik misschien nog wel meer naar uitkijk en welke op het moment (ik weet niet voor hoe lang) in EYE te zien is, is Rebel Without a Cause met James Dean (*swoon*). Mocht je deze film nog niet gezien hebben, dan kan ik je ten strengste aanraden. Want niet alleen is het een van de drie films van James Dean en hallo, het is JAMES FRICKEN DEAN! Ook is het een van de meest baanbrekende films vanwege zijn optreden in deze film. Kijken dus!

Kortom: ook dit jaar is er weer voldoende om naar uit te kijken en van te genieten. Of je nu voor een oude klassieker gaat, een (mogelijke) prijswinnaar, of gewoon naar het nieuwste van het nieuwste. En voor iedereen die zo’n fan was van de boeken: Ja, 2015 is ook het jaar dat Fifty Shades of Grey uit zal komen. Nou, ik zei het al, keuze, en dus ook vermaak, genoeg. Laat het filmjaar 2015 maar komen!

Xoxo,

Immy.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter