Blog | De Uitdaging – E (Immy Verdonschot)

Voor het eerst sinds ik deze uitdaging ben aangegaan, moest ik echt op zoek gaan naar series met de betreffende letter. Wat blijkt namelijk? Ik heb verschillende series wel gezien, maar slechts enkele afleveringen. De enige serie met een ‘E’ die ik me kan herinneren volledig te hebben gezien, is Eastwick. Andere series waar ik enkele afleveringen van heb gezien zijn Elementary, Eli Stone en Extras. Natuurlijk weet ik dat Everwood en Entourage grote successen waren, maar meer dan enkele seconden van die series, tussen het zappen door, heb ik niet van gezien. Wel zijn er nog twee andere series die al langere tijd op mijn lijstje staan en dat zijn Episodes en Eureka. Daar zal ik in deze blog ook aandacht aan besteden.

11832007_1052544931429981_1577305865_o

The Witches of Eastwick

The Witches of Eastwick is een film met een sterrencast: Jack Nicholson, Susan Sarandon, Cher en Michelle Pfeiffer spelen de hoofdrollen. In 2009 werd dit verhaal nieuw leven ingeblazen in de vorm van een serie. Nu met Jaime Ray Newman (Veronica Mars, Eureka, Red Widow), Lindsay Price (Beverly Hills, 90210, Lipstick Jungle), Rebecca Romijn (Just Shoot Me!, X-men trilogie, The Librarians) en overigens ook Ashley Benson voor ze bekend werd met Pretty Little Liars. Ik ben opgegroeid met de film, dus de serie had meteen mijn aandacht. Daarnaast gaat het over magie, waar ik ook altijd wel van kan genieten. Als je het verhaal al enigszins kent is het leuk om te zien welke draai ze eraan gegeven hebben. Echter wordt de serie nergens zo sterk als de film ooit was. Het blijft een beetje in een sketch-achtige sfeer hangen, zonder echt sterk te worden. Hoewel de serie zeker vermakelijk was, is het geen wonder dat de serie maar een seizoen heeft gekregen.

11822024_1052544928096648_511136551_o

Jonny Lee Miller time

Aangezien beide series Jonny Lee Miller in de hoofdrol hebben, bespreek ik Elementary en Eli Stone tegelijkertijd. In de een speelt hij een advocaat uit San Francisco, Eli Stone, die dingen begint te zien en er zo achter komt dat hij een aneurysma in zijn hersenen heeft. Vervolgens gaat hij de morele kant op in zijn werk. Met acteurs als Victor Garber, Loretta Devine, Julie Gonzalo en gastacteurs als Kerr Smith, George Michael, Sigourney Weaver en Katie Holmes lijkt de serie een aanrader. Qua thema – iemand die dingen ziet die er niet zijn – komt de serie in de buurt van andere series als Ally McBeal, alleen dit keer met een man in de hoofdrol. Want ook hier speelt de serie zich af op een advocatenkantoor en ook dit valt onder het genre van komedie, drama en muziek. Lang heeft de serie het niet volgehouden, want na 26 afleveringen – verdeeld over twee seizoenen – kwam er een einde aan. Funfact? Deze serie is gecreëerd door Greg Berlanti en Marc Guggenheim, de heren die achter Arrow en The Flash zitten.

Een paar jaar later kwam Miller alweer terug op televisie in een andere serie: In Elementary speelt hij een moderne versie van Sherlock Holmes naast Lucy Lui (Ally McBeal) die voor Watson – zijn sponsor – speelt. Het leuke en interessante aan deze serie is dat ze het in een heel nieuw jasje hebben gestoken: Zo komt Holmes net uit de afkickkliniek, woont hij in New York en weet hij zich binnen te wurmen bij politieonderzoeken om zodoende zijn briljante brein nuttig te maken. Hoewel ik slechts enkele afleveringen heb gezien kan ik altijd dit soort creatieve ideeën erg waarderen. Ik hou ervan als er een andere draai wordt gegeven aan een bestaand concept en ze deze nog goed uit weten te werken ook. Miller als Holmes is geweldig, met al zijn perikelen. En het frisse idee om Lui de vrouwelijke Watson te maken vind ik geweldig. De creativiteit van de serie is niet alleen door mij opgemerkt. Zo is de serie meerdere malen genomineerd geweest en heeft deze ook al verschillende prijzen weten te verzilveren. Na vier seizoenen loopt de serie dan ook nog steeds. Bekijk ook vooral even dit ‘introductiefilmpje’:

Gervais en Merchant

Extras is een geweldige Britse sitcom uit het brein van Ricky Gervais en Stephen Merchant. Dat blijkt alleen al uit de hoeveelheid prijzen die ze in korte tijd gewonnen hebben. Verschillende afleveringen heb ik al gezien, of stukjes eruit, en het geeft een leuke satirische blik achter de schermen van verschillende series en films. Dit keer zijn het de extra’s wiens leven onder de loep worden genomen en acteurs als Kate Winslet en Orlando Bloom die zichzelf voor gek zetten. Met slechts twee seizoenen van zes afleveringen, plus een kerstspecial, is het eigenlijk idioot dat ik de hele serie nog niet in zijn geheel heb gezien. Maar rest assured dat dit zeker nog op mijn lijstje staat. En ik weet vrijwel zeker dat ik het na afloop jammer vind dat er maar zo weinig afleveringen van zijn.

11816064_1052544914763316_479060780_n

Eureka! Het is Joey!

Dan zijn er nog twee andere series waarbij ik nog even stilsta. Eureka is een SyFy science-fiction serie waar ‘Eureka’ de naam van het stadje is. En dat is niet zomaar een stad, maar een stad waar eigenlijk alleen maar wetenschappelijke genieën wonen. Ieder aflevering draait dan ook om het gebruik van een technologie waarbij iets mis gaat. Alleen al vanwege deze omschrijving lijkt de serie me interessant, maar daarnaast hou ik erg van SyFy series die ieder jaar weer beter worden. Niet alleen qua originaliteit, maar ook vanwege visual effects. Niet te vergeten dat ze ook enkele erg goede gastacteurs hebben, zoals Felicia Day, van wie ik nooit genoeg kan krijgen. Oh en laten wet niet de crossovers vergeten: Zo waren er enkele crossovers met Warehouse 13 – een serie die aan het einde van deze reeks besproken zal worden – waardoor ik ook erg benieuwd ben. Het is een serie die dan ook al jaren op mijn lijstje staat, maar waar ik telkens maar niet aan toe kom.

De laatste serie van de blog is Episodes, waarvan ik alleen nog de trailer heb gezien (zie hierboven). Alleen al door het zien van de trailer – waaruit blijkt dat een Britse serie een Amerikaanse remake gaat krijgen – was ik al benieuwd. Want niet alleen is er die heerlijke mix van Britse en Amerikaanse humor, maar ook speelt Matt LeBlanc erin mee. Die kennen we natuurlijk allemaal van Friends, en ja, ook van zijn eigen spin-off Joey. Wat me positief stemt over deze serie is dat de serie mede bedacht is door David Crane, die een van de geniale breinen achter Friends was. Met een Golden Globe en het feit dat de serie nog niet is geannuleerd, moet ik toch echt eens beginnen aan deze sitcom. Op het moment kijk ik vreemd genoeg maar weinig ‘korte’ series.

Dat was het weer voor de series met een ‘E’. Voor wie nu denkt dat ik deze laatste serie als een bruggetje ga gebruiken naar mijn volgende blog: Dat heb je goed gedacht. Want daarin zal ik inderdaad – hoe kan het ook anders – Friends bespreken. Daarnaast zit ik te denken aan The Fresh Prince of Bell Air en de andere twee series die ik in gedachten heb, hou ik nog even voor me.

Xoxo,

Immy.