Blog | Een muzikaal NFF (Immy Verdonschot)

Gisterenavond was het weer zo ver: De officiële opening van het NFF, oftewel Nederlands Film Festival. Voor mij alweer het vierde jaar op rij dat ik deel uit mag maken van de Dagkrant en mag zwoegen op de redactiezolder van het hoofdkantoor. Met dit jaar wel een hele grote verandering, namelijk de locatie!

Tivoli Vredenburg

Iedereen die ooit wel eens naar het Nederlands Film Festival (NFF) is geweest, zal weten dat de (het?) Neude de ‘hub’ is van het festival. Vaak was daar het festivalpaviljoen te vinden, maar dit jaar is dit verhuisd naar het gloednieuwe Tivoli Vredenburg. Hoewel dit voor ons werk op de redactie niet veel uitmaakt, betekent het wel dat we niet meer hoeven te racen naar de Stadsschouwburg. We kunnen nu simpelweg daar de hoek om. Lekker centraal dus. Een veelbelovende locatie met veel leuke projecten die er goed tot hun recht zouden moeten kunnen komen.

NFF

Het voorwerk

Maar het festival begon voor mij eigenlijk al eerder, namelijk tijdens de persdagen. De eerste dag moest ik helaas missen in verband met vakantie, maar de tweede was weer heel gezellig. Want na de meeste redactietijgers een jaar lang niet gezien te hebben, was het weer heerlijk bijkletsen. Je duikt meteen in het festival op zo’n dag en de eerste artikelen worden al verdeelt. Zo had ik vorige week maandag al mijn eerste dubbelinterview. Alles om maar zoveel mogelijk voorwerk gedaan te kunnen hebben voor de festivaldrukte echt losbarst. En het resultaat mag er zijn! De eerste dagkrant is gisterenavond uitgekomen tijdens de première van Bloedlink (de Nederlandse versie van The Disappearance of Alice Creed).

Het programma

Dit jaar staat filmmuziek centraal en er is een hoop bedacht rondom dit programma. Zo zijn er live orkesten bij sommige voorstellingen aanwezig die de muziek verzorgen, volgt er een ware meezingmusical en worden enkele klassiekers vertoond die bekend staan om hun soundtrack. Zoals altijd staat er weer veel meer op het programma, van interactieve randprogrammering tot vele premières en ook de mogelijkheid om wat oudere films opnieuw in de bios te kunnen bezichtigen. Zelf mag ik dan misschien nog niet zoveel gezien hebben, maar daar zaten al veel interessante keuzes tussen. Niet te vergeten; de hele lijst aan films waar ik zeker nog benieuwd naar ben.

NFF

Genieten geblazen

Voor mij is het altijd genieten geblazen op zo’n festival. Ik hou van de sfeer, de interessante gesprekken die ik met makers mag voeren en van de redactiedrukte op het scheve zoldertje. Het is dan ook eigenlijk jammer dat dit mijn eerste jaar wordt dat ik er niet de hele tijd bij kan zijn. Op maandag begint het gewone (werk)leven namelijk weer. Al hoop ik dan ook nog tijd te hebben voor een filmpje hier en daar. Hoe het ook mag lopen, ik zal er in ieder geval weer bij zijn voor de enige manier om een festival goed af te sluiten, namelijk het Gala!

Ben je benieuwd naar de interessante gesprekken waar ik het over heb, check dan vooral het NFF op de site filmfestival.nl of hou de social media in de gaten. Want al mijn werk zul je uitgewerkt en wel terug zien komen in de Dagkrant, die – de titel zegt het al – iedere dag uit zal komen tot en met vrijdag. Zo kun je in de eerste krant de ‘Festivaldag van…’ vinden, en zal het eerder genoemde dubbelinterview als het goed is dit weekend verschijnen 😉

xoxo

Immy.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter