Blog | Eindelijk met een stand op Heroes Dutch Comic Con! (Immy Verdonschot)

Afgelopen weekend was een primeur: we stonden met een stand op Heroes Dutch Comic Con! Het idee hadden we al ruim twee jaar, maar eindelijk was het gelukt. Voor iedereen die er niet bij kon zijn of die ons gemist heeft, blik ik even terug.

Fan Village

Gezien we eigenlijk een fansite zijn en geen commerciële onderneming, kwamen we terecht in de Fan Village. Een geweldige plek waar we ons meteen thuis voelden. Aan de ene kant stond Dutch Garrison, de grootste Star Wars kostuumvereniging van Nederland, achter ons de Brickboys met geweldige legokunstwerken en direct aan onze booth stond aan de andere kant The Dutch Fredette vs Jason en links van ons Wizard Wear (Harry Potter). Waar onze achterburen het leuk vonden om van tijd tot tijd even om de hoek te kijken en ons te laten schrikken, werden we op dag één begroet door R2D2 die iets lekkers rond bracht. Zoals gezegd: compleet op onze plek. Niet alleen dat, maar in de doorloop van de hal vond je ook Netflix, de main stage en nog verder door de special guests. We hadden de locatie niet beter kunnen uitkiezen.

De Entertainment Experience?

Maarrrr, wat kun je dan bieden als website? Dat was onze vraag. Want simpelweg een laptop neerzetten met Entertainmenthoek.nl is natuurlijk geen beleving. Daarom kwam ik op het idee om verschillende quizzen te maken. Twee keer per dag kon je langskomen om je kennis te testen. Mocht je op die tijdstippen niet kunnen, dan hadden we online quizjes bedacht die je kon doen door je e-mail in te vullen zodat we de quiz konden doorsturen. De onderwerpen waren natuurlijk Harry Potter, Marvel, Disney, maar ook horror, bekende quotes en ‘raad de acteur achter de grime’. Je kon overigens niet alleen je kennis ermee testen, maar ook leuke prijspakketten winnen en je mocht sowieso grabbelen in een doos met dvd’s, posters en andere goodies.

Nerds onder elkaar

Om de stand aan te kleden hadden we eigengemaakte posters van Sandro, alsook de door hem en Martijn gemaakte comics meegenomen. Daarnaast een hoop uiteenlopende boeken: van de kunst van The Hunchback of Notre Dame tot het maakproces van Blade Runner 2049. Dit als gespreksstof en zodat geïnteresseerden gewoon vrij konden bladeren. Met ABC en Pep Comics in de buurt was het niet helemaal duidelijk, zo kregen we af en toe ook de vraag hoe duur de boeken waren. Maar helaas, deze waren dus niet te koop. Qua herkenbaarheid is er dus nog wat werk en als team waren we het er op dag één al over eens: we moeten in ieder geval een banner hebben de volgende keer.

De interviews

Met alle voorbereidingen en drukte rondom de stand, zouden we bijna vergeten dat we ook weer gewoon verslag zouden doen. Weliswaar waren we plek gebonden, dus het verslag bleef beperkt tot onze stand en quizzen. Maar de dames van het PR bureau wisten – ondanks de vele afzeggingen en wijzigingen in het schema van de special guests – toch nog twee interviews voor ons te regelen: BH90210-hunk en Sharknado-kettingzaag-specialist Ian Ziering en Overwatch-stemacteur Jonny Cruz. Met erg leuk resultaat al zeg ik het zelf.

Eigen tijd

Het enige nadeel van een eigen stand is dat je vrijdag al erg druk bent met de voorbereidingen en dus vanaf vrijdag weinig tijd hebt om echt goed zelf over de vloer te lopen. Gelukkig konden we het redelijk verdelen onder elkaar en hebben we een geweldige tijd gehad. Het grootste voordeel van de stand – naast dat het gewoon ontzettend tof was om te kunnen doen – was dat ik niet op zoek hoefde te gaan naar mijn vrienden die er ook altijd weer zijn: ik kon ze namelijk gewoon naar de stand verwijzen. Ik ben dan ook erg blij dat ik naast de stand, ook gewoon met vrienden wat bij heb kunnen kletsen en van hun aankopen heb kunnen meegenieten. Dus, fingers crossed en wie weet staan we er in maart weer!

xoxo,

Immy