Blog | Gilmore Girls komt eraan! (Immy Verdonschot)

In oktober schreef ik al eerder over Gilmore Girls in het kader van mijn uitdaging. Daarin vermeldde ik onder andere dat het vijftien jaar geleden was dat de serie was begonnen, dat het waarschijnlijk de eerste serie is geweest die ik van begin tot eind real time heb gevolgd en het belangrijkste misschien wel: Dat Netflix er een vervolg aan zou gaan geven! Inmiddels zijn de opnames achter de rug, dus tijd voor een update.

Mini-serie

Het hangt er een beetje vanaf hoe je ernaar kijkt. Netflix heeft namelijk aangekondigd vier afleveringen van 90 minuten te laten maken. Persoonlijk zie ik het als dubbele afleveringen, waarmee het toch gezien zou kunnen worden als een ‘vol Netflix-seizoen’ van acht afleveringen. Maar op IMDB staat het aangegeven als een TV mini-serie, waar anderen het weer over vier films hebben. Anyway… De afgelopen periode kwamen om de zoveel tijd berichten binnen over acteurs die hun rol weer zouden oppakken en zo liet Keiko Agena, ‘Lane’, afgelopen dinsdag 10 mei weten dat het de laatste filmdag was van Gilmore Girls. Ook Scott Patterson gaf er aandacht aan op social media en postte op 12 mei onderstaande foto. De crew zal nu dus druk bezig zijn met alle postproductie en voor ons is afwachten tot Netflix het beschikbaar stelt.

Hoewel Netflix nog geen datum heeft gegeven, hebben ze wel aangegeven dat het dit jaar nog uitkomt! Waarschijnlijk in de herfst, maar mogelijk pas in de winter. Persoonlijk zou ik de herfst toepasselijker vinden, omdat de serie met de opening credits dat seizoen ademt. Funfact: Iedere aflevering heeft als titel een seizoen, net als in de tekst in het liedje waar de theme op gebaseerd is. J Ik kijk er in ieder geval ontzettend naar uit! Als bedenker en producent Amy Sherman-Palladino haar zin krijgt, wordt het ‘seizoen’ niet direct volledig beschikbaar gesteld. Dit omdat er dan volgens Sherman-Palladino een minder grote kans is op spoilers. Mijn inziens zou dat prima zijn, want des te langer kunnen we ervan genieten. Het belangrijkste vind ik dat het overal ter wereld (waar Netflix is) tegelijkertijd beschikbaar wordt gesteld. 😀

De achtergrond

Voor zover even de feitjes. Want, waarom wordt er nog een vervolg gegeven aan een serie die zeven seizoenen lang prima liep en prima afgesloten werd? Met afgeronde verhaallijnen en een goed toekomstperspectief voor de personages was het namelijk niet direct nodig om daar nog een vervolg aan te geven.

Het zit zo: Het laatste seizoen waren Amy Sherman-Palladino en Daniel Palladino, de bedenkers en producenten van de eerste zes seizoenen, niet meer betrokken bij de serie. De verhaallijnen zijn dus niet diegene die zij genomen zouden hebben en de serie is daarmee niet geëindigd zoals zij voor ogen hadden. Zo heeft Sherman-Palladino altijd gezegd te weten wat de laatste vier woorden zouden zijn voor de serie, al heeft ze deze nooit verklapt. Overigens heeft ze nooit een negatief woord uitgelaten over de serie zelf nadat zij er niet meer bij betrokken waren. Zowel Daniel als zijzelf hebben namelijk altijd alle vertrouwen gehad in het schrijversteam, dat wel gewoon bij de serie bleef.

Gelukkig maakt dit voor het vervolg niet veel uit. Zo heeft ze zelf fragmenten van seizoen zeven gezien en verder vrienden gevraagd wat er allemaal gebeurde, zodat het straks wel allemaal aansluit. Het is dan ook niet zo dat alle fans hun tijd hebben verspild door dit seizoen te kijken, maar juist dat Amy de kans krijgt om alsnog haar ideeën uit te werken, zonder dat dit een grote impact heeft op het bestaande canon. Het belooft dus weer origineel Sherman-Palladino te worden, met alle Gilmore Girls speak erbij en eindelijke die laatste vier woorden!

Terug naar Stars Hollow

Wie gaan we weer terugzien? Want de serie is natuurlijk de serie niet, zonder al die heerlijk excentrieke personages. Vanaf het begin was al duidelijk dat Lauren Graham, Alexis Bledel en Kelly Bishop hun iconische personages weer zouden spelen. Een grote verrassing is dit niet, aangezien zij de Gilmore Girls zijn en altijd zullen blijven. Het grootste gemis zal daarentegen Edward Herrmann zijn die op 31 december 2014 kwam te overlijden. Hij speelde Richard Gilmore, vader van Lorelai (Lauren Graham) en opa van Rory (Alexis Bledel). De makers kennende, zal hier ook op een passende manier aandacht aan worden besteed.

Andere bekende gezichten zijn tot mijn grote blijdschap: Keiko Agena als Lane (die dit ook lekker actief op Instagram liet weten), Aris Alvarado als Caesar, Matt Czuchry als Logan (tegenwoordig heel druk met The Good Wife), Sean Gunn als de vreemde Kirk, Scott Patterson als Luke, Yanic Truesdale als de heerlijk irritante Michel, Sally Struthers als de lieve buurvrouw Babette, Liz Torres als Miss Patty, Milo Ventimiglia als Jess en Michael Winters als Taylor Doose. Om er maar een paar te noemen. Overigens staan deze vermeld op IMDB, maar er zijn er natuurlijk nog meer! Zo zullen we (als het goed is) ook Hep Alien weer terug in formatie zien en komen ook wat bekende gezichten van de Life & Death Brigade terug als we hun Instagramaccount mogen geloven.

Melissa McCarthy die de schattige en onhandige chef Sookie speelde maakte bekend ook terug te kunnen komen tijdens de talkshow Ellen. Overigens zei ze hier wel dat ze er ‘vier jaar lang’ met genot heeft gewerkt, maar dat zal een foutje zijn geweest. 😉

Een speciale vermelding gaat overigens nog uit naar enkele locaties, aangezien die net zoveel een personage waren als enkele mensen. Dit zijn het huis van Emily en Richard, het huis van Lorelai en Rory (en Luke?), The Dragonfly Inn van Lorelai en Sookie en natuurlijk het pittoreske plaatsje zelf: Stars Hallow. Amy heeft al aangegeven dat ze allemaal terug te zien zullen zijn.

Het genot van social media

Ik kan niet wachten om alle heerlijke gesprekken met geweldige verwijzingen te horen en ben benieuwd welke ze dit keer zullen gaan gebruiken. Het leuke is dat je al heerlijk kan genieten van alles wat de cast op social media post. De leukste Instagramaccounts om te volgen zijn waarschijnlijk die van Lauren Graham, (die pas een Instagramaccount nam toen ze met de revival begon) waar ze onder andere ook een foto van Paul Anka deelde!

Surprise again

Een foto die is geplaatst door Lauren Graham (@reallaurengraham) op

We’re back.

Een foto die is geplaatst door Lauren Graham (@reallaurengraham) op

All is well.

Een foto die is geplaatst door Lauren Graham (@reallaurengraham) op

Just chilling at the dragon fly.

Een foto die is geplaatst door Lauren Graham (@reallaurengraham) op

Daarnaast is Alexis Bledel natuurlijk een goede en verder is Keiko Agena erg actief. Hierbij een greep uit enkele door de cast gedeelde foto’s:

Last “last day” #gilmoregirlsrevival pic. It’s me and Andrew|@mikegandolfi ! #gilmoregirls #lanekim

Een foto die is geplaatst door keikoagena (@keikoagena) op

❤️ these guys.

Een foto die is geplaatst door keikoagena (@keikoagena) op

Hey, that’s me! 😉 #gilmoregirls #lanekim #canipostthis? #someonewilltellme

Een foto die is geplaatst door keikoagena (@keikoagena) op

Throwback to the practice session for our #HepAlien show in Austin! 🙂 #GilmoreGirls

Een foto die is geplaatst door keikoagena (@keikoagena) op

❤️ these guys. #GilmoreGirls friends. On screen and off.

Een foto die is geplaatst door keikoagena (@keikoagena) op

What a blast today on #gilmoregirls with @alexisbledelofficial — #LaurenGraham missed all the fun.

Een foto die door danbucatinsky is geplaatst op

Xoxo,

Immy.