Blog | Het einde van het seizoen (Immy Verdonschot)

Het is weer zover… Van de meeste series is de laatste aflevering van het seizoen inmiddels uitgezonden en het seriejaar is dus weer afgelopen. Het overgrote deel van de series die ik volg, worden vertoond van september tot mei. Inmiddels is dan ook bekend welke series een vervolg krijgen en welke helaas niet meer terugkeren op de buis. Tijd om dus even terug te blikken op het afgelopen seriejaar, maar beware: SPOILERS!

Einde van het seizoen 1

Gecancelde series

Helaas, helaas! Ik moet afscheid nemen van de nieuwe sitcom met Sarah Michelle Gellar en haar televisievader Robin Williams. Ook al kon The Crazy Ones zich misschien niet meten met het humorgehalte van een serie als The Big Bang Theory, het was een hele leuke serie. Niet alleen hadden ze een hele leuke cast en unieke situaties, maar ook kon je van tijd tot tijd genieten van leuke verwijzingen (onder andere naar Buffy-gerelateerde onderwerpen). Dit is overigens niet de enige sitcom waar ik afscheid van moest nemen. Zo kwam er een einde aan How I Met Your Mother. Na negen heerlijke jaren kwamen we er eindelijk achter wie Ted zo gelukkig maakte. Vorig jaar eindigde het seizoen met een eerste blik van haar en dit jaar was het seizoen gevuld met zo veel mogelijk momenten van Ted en de moeder van zijn kinderen. Hoewel niet iedereen het eens was met het einde, hebben ze een mooie (en in mijn ogen logische) afsluiting gevonden. Want laten we eerlijk zijn: Ongeveer negen seizoenen lang hebben we gekeken naar Ted’s verlangen om met Robin samen te zijn. De laatste afleveringen van het seizoen kwamen ook nog even veel bekende gezichten voorbij: Van de vele exen van Ted tot de oud-collega van Robin, Sandy Rivers. Een mooie afsluiting voor een leuke serie. Naast deze sitcoms, moesten we dit jaar ook afscheid nemen van de SyFy serie Warehouse 13. Vorig jaar was al bekend dat ze nog een laatste seizoen zouden krijgen van zes afleveringen en die hebben ze volop benut. Hierdoor konden ze de losse verhaallijnen nog even mooi oplossen en alles netjes afronden.

Einde van het seizoen 2

Renewed!!!!

Gelukkig zijn er ook een hoop series hernieuwd. Na een wat minder tweede seizoen van zowel Once Upon a Time en Revenge zijn beide series sterk teruggekomen in het derde seizoen. Met nog meer ontwikkelingen en nieuwe personages wisten zij hernieuwd te worden voor een vervolgseizoen. Zelf vond ik het Neverland gedeelte wat minder, maar van the wonderful world of Oz kan ik niet snel genoeg krijgen. Grey’s Anatomy werkte de laatste afleveringen van dit seizoen al toe naar het afscheid van Sandra Oh, wat voor een mooie seizoensfinale zorgde en een waardig afscheid van een geliefd personage. Een serie waarbij de spanningen erg hoog opliepen was Arrow. Een geweldige season finale die drie afleveringen lang leek te duren. Geen wonder dat ook deze serie volgend seizoen mag terugkomen. Ook Haven wist blijkbaar goed te overtuigen met de nieuwe versie van Aubrey… Hoewel alle voorgaande seizoenen uit 13 afleveringen bestonden, zal seizoen het dubbele aantal afleveringen krijgen. Zo tweete Emily Rose “HUGE NEWS! We got a 26 ep. pickup! 13 new HAVEN eps-fall & icing on the cake 13 more eps in 2015.” The Big Bang Theory maakt het echter nog gekker. Zij wisten de producenten zo gek te krijgen nog eens DRIE seizoenen te laten bijbestellen.

seizoen 3

Een aantal series hebben ook een vernieuwing weten te winnen, al waren de afgelopen seizoen niet zo geweldig. The Vampire Diaries raakt verder en verder verwijderd van waar ze ooit begonnen… Net als bij andere tienerseries lijken de personages iedereen af te gaan voor een relatie wat voor weinig vernieuwing zorgt. De verhaallijnen lijken ook steeds verder gezocht te worden. Zelfs met een einde waaruit zou blijken dat het is afgelopen voor Damon en Bonny, weet je dat (vrijwel) iedereen terug komt uit de dood in die serie. Tja… wachten op de volgende spreuk dus. Lost Girl wist weer een paar geweldige afleveringen neer te zetten, maar de season finale was toch niet zo sterk als in de afgelopen jaren. Jammer… maar laten we hopen dat ze met hun vernieuwing de draad weer sterk op kunnen pakken. Een andere serie die helaas ook steeds wat minder werd is Glee. Het overlijden van Cory Monteith viel natuurlijk zwaar en daar moest niet alleen de cast en crew mee omgaan, maar ook het verhaal moest daardoor aangepast worden. Na een half seizoen gingen ze volledig verder in New York, maar het hele seizoen is helaas niet sterk geweest. Dan is er nog een van mijn favo series van het moment: Castle. Ook dit jaar hebben zij weer een geweldig seizoen neer gezet, waarbij Beckett eindelijk haar moeders moordzaak kon afsluiten… De seizoensfinale was echter een domper. Ineens blijkt Beckett al getrouwd te zijn en laat me niet beginnen over het einde. Een seizoensfinale die aanvoelt als een soap en waar ze hopelijk meteen in de seizoensopener van komend jaar korte metten mee maken.

Nieuwe series om naar uit te kijken

Gelukkig zijn er voor alle gecancelde series ook weer nieuwe te zien. Zo komt er een korte serie over Agent Carter aan, naar aanleiding van Captain America! En om in de comic sferen te blijven: The Flash keert terug op tv. Ook Veronica Mars-bedenker Rob Thomas keert terug naar het ‘kleine scherm’ en wel met de nieuwe serie iZombie. En hoewel we afscheid hebben moeten nemen van Ted en zijn vrienden, wordt er wel gewerkt aan een spin-off: How I Met Your Dad. Daarnaast zijn er natuurlijk nog vele series meer die binnenkort voor het eerst op het scherm te bewonderen zijn. Nou maar hopen dat ze een mooie opvulling zijn voor de series die we moeten missen.

Einde van het seizoen

Zomerperiode

Dan is er nog de zomerperiode… Het voordeel van vele series volgen is dat er ook zomerseries tussen zitten. Zo zit je in de zomermaanden, wanneer de meeste series een break hebben, in ieder geval niet zonder. Over welke series heb ik het dan? Te denken is aan het laatste seizoen van The Newsroom, welke 13 juli van start zal gaan, of Defiance wat iets eerder, op 19 juni, zijn tweede seizoen zal inluiden. Voor nu kan ik in ieder geval nog even de tijd doorkomen met de laatste helft van Game of Thrones, waarna op 17 juni ook Rizzoli & Isles van start zal gaan. Kortom: Ik heb nog genoeg series om me zoet te houden. En anders kan ik altijd mijn onderbroken series nog eens oppakken, zoals Supernatural, Grimm of eindelijk een volledige rewatch doen van Twin Peaks. Ja, aan series is er echt geen tekort deze jaren 😉

xoxo,

Immy.