Blog | Award Season: Het Regent Prijzen (Immy Verdonschot)

Het kan je bijna niet ontgaan zijn: De Emmys, Golden Globes en People’s Choice Awards zijn uitgereikt, de Oscarnominaties zijn bekend gemaakt en de verschillende Guild Awards (Actors, Directors, etc.) zijn inmiddels ook bekend. Dit geldt trouwens niet alleen voor Amerika, want afgelopen weekend zijn tevens de BAFTA‘s uitgereikt. Kortom: Award Season is aangebroken! Met geweldige shows, een hoop gelukkige winnaars en een berg aanraders die iedereen maar al te graag wil gaan zien.

Globes

Ieder jaar ben ik weer benieuwd welke films er met de prijzen vandoor gaan. Maar er is een andere reden waarom ik graag naar de Globes kijk: Het wordt namelijk altijd een show. Dit jaar werd de presentatie door niemand minder gedaan dan komieken Tina Fey en Amy Poehler (net als vorig jaar). Het is altijd lastig om een show aan elkaar te praten, maar deze vrouwen kunnen er wat van. Alleen hun openingsmonoloog is al geweldig! Je kunt niet anders dan genieten. Daarnaast zijn de Globes een goede graadmeter voor de Oscars. Hoewel ik een deel van de winnende films nog niet had gezien, maakt het me altijd benieuwd. Wanneer je alle winnaars hoort praten over hun films kun je niet anders dan zin krijgen om de films zo snel mogelijk te gaan zien. En dit jaar was het niet anders. Wat overigens niet betekent dat ik het verschillende acteurs niet gun. Zo is het altijd leuk om Jennifer Lawrence met een prijs naar huis te zien gaan, al is het alleen al vanwege haar heerlijke speeches. Zie het zelf hier of bekijk de lijst van de winnaars.

Onze awards

Er is natuurlijk maar één prijzenfestijn dat echt om de fans draait en dat zijn de People’s Choice Awards, waar de kijkers niet alleen zelf de categorieën samenstellen maar ook de winnaars kiezen. Geen onderdeel wordt hierbij overgeslagen, zo komen zowel films, series als zangers en zangeressen voorbij. De PCA’s zijn overigens ook de plek om een keer niet alleen de cast en crew te bedanken, maar juist ook de (trouwe) fans die jarenlang naar een serie kijken, verschillende relaties shippen (Caskett, Delena etc.) en zichzelf bijnamen geven om aan te tonen dat ze 100% achter hun ster staan (zoals KatyCats en Little Monsters). Afgelopen jaren was Kaley Cuoco (The Big Bang Theory) te zien als hostess van deze awards, maar dit jaar stonden de 2 Broke Girls, Kat Dennings en Beth Behrs, het merendeel van de tijd op het podium. Mijn top drie van deze show? De opening, Beth Behrs die haar zangkwaliteiten laat horen en Sarah Michelle Gellar‘s speech, waarin ze ook nog even haar Buffy-fans bedankte.

Emmys

Als seriefan mogen de Emmys natuurlijk niet ontbreken. Deze zijn echter al een tijd geleden uitgereikt, maar voor de volledigheid is het vooral leuk om de opening te bekijken. Niemand minder dan Neil Patrick Harris (How I Met Your Mother) presenteerde de show en een lading aan series kwam voorbij. Altijd weer handig als verschillende series die je volgde net gecanceld zijn, dan vind je na het kijken van de Emmys altijd wel weer een nieuwe. Met een zingende Nathan ‘Castle’ Fillion, leuke clips tussendoor van onder andere Neil tijdens de opnames van HIMYM met Emotional Hosting Disorder, een mooie tribute aan Cory Monteith en een een interessante terugblik op de geschiedenis van televisie (zoals The Beatles) met Don Cheadle en Carrie Underwood, zie je dat er geen awards zijn zonder een uitbundige show. Hoewel deze shows (meestal) niet te zien zijn op de Nederlandse televisie, zijn ze gelukkig redelijk snel terug te vinden op YouTube.

Voorbereiden op de Oscars

De (misschien wel grootste) show van het jaren zit er nog aan te komen. Over twee weken weten welke sterren en films het felbegeerde gouden beeldje mee naar huis mogen nemen. Verschillende van de grote winnaars van de Golden Globes/Oscargenomineerden heb ik inmiddels gezien (12 Years A Slave, American Hustle, The Wolf Of Wall STreet, Gravity, Her, All Is Lost, La Grande Bellezza, Frozen, Behind the Candelabra, Blue Jasmine, Nebraska, August: Osage County, The Croods, Despicable Me 2, The Grandmaster, Inside Llewyn Davis, Saving Mr. Banks, The Great Gatsby, All Is Lost, The Hobbit: The Desolation of Smaug en enkele meer), maar ik heb er toch nog een paar te gaan. Zo zal ik de komende weken mijn avonden vullen met het kijken van onder andere Dallas Buyers Club, Mandela: Long Walk To Freedom, Captain Philips, Philomena, The Wind Rises, The Invisible Woman, The Book Thief en Before Midnight. Er staan er dus nog een paar op mijn lijstje om te zien voor de nacht van de Oscars (2 maart) en gelukkig zal deze spectaculaire avond weer gratis te zien zijn op Film1. Dat belooft dus een lange nacht te worden ;-).

Xoxo,

Immy