Blog | High tea met hoog bezoek – Downton Abbey (Immy Verdonschot)

Afgelopen dinsdag – een dag na de première in Engeland – kreeg de film Downton Abbey een feestelijke opening in Nederland: niet alleen was er een rode loper uitgerold, maar geheel in stijl vond de speciale vertoning plaats rond de klok van 4PM en dat betekent: time for tea!

Downton Abbey film

Met een high tea en verschillende gasten geheel in roaring twenties stijl gekleed, werd iedereen op toepasselijke wijze welkom geheten. Kimberly en ik sloten dan ook aan in de rij om een kop thee te halen en ons vervolgens naar een statafel te begeven met heerlijke lekkernijen: van scones met spread tot mini brownies, soesjes, tompoucen en bergen macarons. Uiteraard vlogen deze van de etageres, terwijl we de BN’ers probeerden te spotten (en herkennen). Zo passeerde Karin Bloemen, werd Willeke van Ammelrooy uitgebreid geïnterviewd, kon Bartho Braat amper een glas drinken bestellen zonder letterlijk aan zijn jasje te worden getrokken door de fotografen, liep Marc-Marie Huijbregts redelijk incognito aan ons voorbij met zijn petje en wisten wij nog een selfie met Patrick Stoof te scoren. 

Downton Abbey film

Tijd voor het moment suprême: de film! Alsof de high tea nog niet genoeg was wachtte nog een geweldige goodie bag op onze stoel en ook deze was geheel in thema: van Engelse thee tot Engelse drop, fudge en een mix om zelfs scones te maken. Heerlijk! We kregen er zelfs het blad ‘Royalty’ bij, wat weer perfect aansloot op het verhaal van de film. De Crawleys en hun staf – de bewoners van Downton Abbey, voor wie het nog niet wist – mogen namelijk de koninklijke familie verwelkomen. Alles zorgde dus voor een perfecte sfeer om in de stemming te komen voor het zien van dit heerlijk Britse kostuumdrama. 

Downton Abbey film

Na een korte inleiding, waarin nog even werd benadrukt dat de serie drie Golden Globes heeft gewonnen en vijftien Emmy’s, en de trailers van Little Women en Cats kon de film dan echt beginnen. Daar ga ik verder niet op in, al kan ik wel zeggen dat de film puur genieten is van alle bekende personages en geweldig getimede humor. Een korte indruk is hieronder te zien, maar de uitgebreide recensie van Kimberly volgt later nog op onze website. 

Cheers! 

xoxo,

Immy