Blog | Mijn eerste Prophecy (Immy Verdonschot)

Zoals de meeste lezers van mijn blog inmiddels wel weten ga ik jaarlijks naar een conventie in Engeland die gericht is op de serie Buffy the Vampire Slayer. Afgelopen jaar werd een nieuwe conventie in het leven geroepen, namelijk Prophecy. Een con die zich zou richten op de series Buffy en de spin-off Angel.

Een vergelijking

In tegenstelling tot de conventies waar ik tot dan toe was geweest, vond deze con niet aan het einde van het jaar plaats (oktober/november), maar in juni. Het voordeel van deze planning, is dat het precies tussen tv-seizoenen in is, waardoor de kans groter is op meer acteurs die een vaste rol hebben in series. Ook zat er een andere organisatie achter, waardoor alles net weer even anders geregeld was. Maar de vaste elementen stonden natuurlijk gewoon op het programma: Zo kon je handtekeningen halen bij de acteurs, kon je met hen op de foto en waren er talks (een soort Q&A’s) en in de avond themafeesten.

Een nadeel was echter dat veel tegelijkertijd was. Wilde je dus met een gast op de foto, dan betekende het dat je een deel van de talk zou missen. Iets wat ik heel vervelend vind, zeker omdat het ook brutaal is om weg te lopen tijdens iemands verhaal… Maar ja, je had dus geen keuze. Ook was er in de middag niets anders gepland dan handtekeningensessies. Op zich kwam dat voor mij wel goed uit, want het was zo druk, dat ik alle tijd ervoor nodig had.13578970_1282366831781122_1750754000_n 13607997_1282366828447789_1682640258_n

Terughoudend

Van tevoren was ik echter terughoudend om naar Prophecy te gaan, wat vooral kwam door alle verhalen die ik over hun andere cons had gehoord. Zo zou deze organisatie het alleen doen voor het geld (alles kost meer geld, iedere foto, groepsfoto, duofoto, handtekening), en hebben ze vaak een gigantische gastenlijst waar je u tegen zegt. Dit leidt op zijn beurt weer tot een uitverkocht evenement van 2000 bezoekers, waardoor het niet eens zeker zou zijn dat je ook met de acteurs op de foto zou kunnen. De gastenlijst bij een conventie voor Arrow/The Flash/Gotham-fans (ik geloof dat het over die drie ging), bestond uit zo’n 25 acteurs. ‘Gelukkig’ was onze lijst een stuk korter: daar stonden er acht op. Één daarvan zou Alyson Hannigan zijn (Willow uit Buffy, voor anderen ook wel Lily uit How I Met Your Mother). Helaas moesten zowel zij, als haar man (Alexis Denisof, Wesley uit Buffy en Angel), om medische redenen afzeggen. Heel veel fans hadden juist voor haar een ticket gekocht en werden dus teleurgesteld. Ik had voor meerdere gasten een ticket gekocht, maar ook zij hadden helaas afgezegd.

Het Prophecy weekend

Genoeg gezeur: Ik ga namelijk nooit alleen voor de gasten, al kan het een doorslaggevende factor zijn om een kaartje te kopen. Ik ga ook om mijn vrienden weer te zien. Helaas door de samenloop was de groep van herkenbare gezichten wat kleiner geworden, maar alsnog groot genoeg om een weekend mee te vullen. Ook heb ik eindelijk een paar vrienden voor het eerst echt ontmoet, nadat we twee jaar geleden met elkaar in gesprek waren gekomen. Het is altijd weer geweldig om die ‘online vrienden’ waar je zoveel mee deelt echt te ontmoeten. Daarnaast had een vriendin uit Engeland, Carrie, voor het eerst een vriendin van haar meegenomen, Gemma, die nog nooit eerder op een conventie was geweest. Zo’n eerste keer kan dan nogal overweldigend zijn. Omdat ik Gemma al op de bruiloft van Carrie had ontmoet, kende ze in ieder geval al twee meiden. Maar het blijft altijd een beetje spannend. Zeker wanneer je voor het eerst de acteurs ontmoet.

Prophecy De gasten

Zoals gezegd waren er acht acteurs aanwezig: Vier uit Angel en vier uit Buffy. Diegene waar ik het meest naar uitkeek, was Marc Blucas (Knight and Day, Underground). Hij speelde Buffy’s tweede vriendje Riley en had naar mijn weten nooit eerder een conventie in de UK gedaan. Wat bleek: Prophecy was zijn allereerste conventie ooit! En dat zou je nooit zeggen. Hij was zo relaxed en open en was echt geweldig met het publiek. Bij de fotoshoot vroeg hij iedereen hoe ze heetten, waarna hij zichzelf voorstelde. Op zich wel schattig, want wie zou er op een conventie nou niet weten wie hij is? Maar het geeft wel aan dat hij echt aandacht aan iedereen probeerde te geven.

Andere gasten die ik nog niet eerder ontmoet had, waren Stephanie Romanov (Lilah Morgan uit Angel) en Brody Hutzler (Landok uit Angel). Over Stephanie had ik al veel goede verhalen gehoord en deze maakte ze allemaal waar. Toen J (August Richards, Gunn uit Angel, Deathlok in Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D. en straks te zien in de nieuwe serie Notorious) spontaan begon te zingen, begon Stephanie spontaan te dansen. Die twee hadden echt de meeste lol samen op het podium. Brody was gekoppeld met Mark Lutz (Groo uit Angel, met een glimlach waar je van in zwijm valt) omdat zij in dezelfde afleveringen zaten en ook dat leverde mooie verhalen op. Vooral Lutz’ impressie van Schwarzenegger was hilarisch.

De andere gasten waren nog Anthony Stewart Head (Giles uit Buffy), Adam Busch en Tom Lenk (Warren en Andrew uit Buffy), maar allen had ik al eerder ontmoet. Anthony is daar waarschijnlijk toch de meest hilarische van: Hij ligt constant dubbel om sommige vragen en weet de beste antwoorden te geven. Hij zong zelfs een paar noten van ‘Sweet Transvestite’ (uit The Rocky Horror Picture Show) en had CD’s mee (hij zingt ook), welke ik meteen heb gekocht. Op Spotify luister ik namelijk al herhaaldelijk naar dat album. Op Prophecy kon ik hem voor slechts 9 pond kopen, waar hij de CD nog persoonlijk signeerde ook! En dat terwijl een losse handtekening van hem maar liefst 20 pond koste. Verder maakt hij ook altijd een praatje. Die man is zo’n schat. Geen wonder dat hij zo vaak voor conventies wordt gevraagd.

13423953_1269509003066905_2763294139074114416_n

Adam en Tom had ik al eens eerder gezien, maar dat was verdeeld over verschillende conventies. In de serie waren ze echter vrijwel altijd samen te zien en je merkte dan ook dat ze erg veel lol hebben met zijn tweeën, wat voor interessante gesprekken zorgde. Ook barste vrijwel iedere gast op een bepaald moment in zang uit, behalve Marc Blucas als ik het me goed herinner. Het zijn dat soort spontane momenten die je nooit vergeet. Een persoonlijk moment zal me ook bijblijven: Op een gegeven moment las Tom mijn vraag voor (ingestuurd via Twitter), waarna hij succesvol mijn achternaam wist uit te spreken. Hij vroeg echter of ik uit Duitsland kwam, waarna ik hem corrigeerde. Het leuke is dat er hierdoor in de pauze een andere meid naar me toe kwam, die ook uit Nederland bleek te komen! Nog meer Buffy-fans uit Nederland dus :D. Als ik het me goed herinner was het haar eerste conventie en komt zij ook naar de Amsterdam Film & Comic Con, dus ik hoop haar dan weer te zien.

13579831_1282370688447403_369370724_oFeesten in The Bronze

Wat schrijf ik die pagina’s toch altijd weer snel vol… Excuus daarvoor, maar er is ook altijd zoveel te vertellen, haha. Anyway, ik wilde nog twee dingen even kort benoemen. Eén daarvan is het themafeest. Hoewel het feest minder ‘groots’ was dan ik me van vorige conventies kan herinneren, was er één element wat de avond geweldig maakte. Het zaterdagavondfeest had namelijk als thema ‘Whedon’s Prom’ en daar werd EINDELIJK ontzettend veel muziek uit de serie gedraaid: liedjes die werden gespeeld door bands die in de club van de serie, The Bronze, optraden. Ook werden con-klassiekers (Time Warp, Dr Who, Star Trekkin’) gedraaid, en natuurlijk de Buffy/Angel go to’s van de musicalaflevering en theme songs. Heel even had ik toch echt het gevoel in The Bronze te zijn. <3

13617559_1282367801781025_1646045390_n

Het tweede is dat ik ook een belangrijke les heb geleerd dit weekend. Vanwege de geannuleerde gasten, had ik namelijk mijn ticket gewijzigd zodat ik niet op maandag, maar op zondagmiddag al terug zou vliegen (de laatste vlucht terug). Hierdoor moest ik rond 15.00 uur al weg en dat is me toch niet goed bevallen… Ik heb helaas niet van iedereen afscheid kunnen nemen, heb mijn vrienden te weinig gesproken en miste een hele middag aan gezelligheid als ook de talk met alle gasten samen. Hier baal ik zo erg van, dat ik heb besloten om voortaan toch echt altijd op de maandag pas weer terug te vliegen. Ah, you win some, you loose some.

13618086_1282367808447691_1868474395_n

Zo, dat was hem weer. Mijn lange blog over mijn ervaringen bij mijn eerste Prophecy… Ik zou er eigenlijk nog veel meer over kunnen vertellen, maar ik laat het hierbij. En hoewel de andere conventie waar ik misschien naartoe had willen gaan, Vampire Ball in begin december, al uitverkocht is, kan ik voorlopig in ieder geval nog uitkijken naar de Amsterdam Film & Comic Con waar ik zeker bij zal zijn! See you there 😉

Xoxo,

Immy.