Blog | RTL 5 – Donderdagavond (Chard van den Berg)

Op donderdag staat mijn televisie op RTL 5. De combinatie van Adam Zkt Eva VIPS en Jensen USA is wat mij betreft uiterst vermakelijk.

Te beginnen met Adam Zkt Eva VIPS. Ik vermoed dat iedereen het format van Adam Zkt Eva VIPS wel kent, maar voor de mensen die onder een steen hebben geleefd: In Adam Zkt Eva VIPS, geeft een BN’er zich iedere aflevering bloot. Letterlijk en volgens de BN’ers ook figuurlijk. De BN’er date met twee onbekende mensen op een tropisch eiland, normaal gesproken valt er één van de twee af. Maar de BN’er hoeft in principe niemand te kiezen.

Het programma is volgens mij vooral interessant, doordat BN’ers naakt zijn en wij mensen nogal nieuwsgierig zijn. De aflevering met Inge de Bruijn werd bijvoorbeeld door meer dan 700.000 mensen bekeken. Dat ligt ver boven het gemiddelde van RTL 5. En ze hebben het bij RTL 5 nodig ook.  Af en toe hoor ik ook wel dat mensen het ordinair vinden, dit vind ik echter een beetje onzin. Het is heel chique en mooi in beeld gebracht, maar ik begrijp wel dat mensen bloot op de televisie moeilijk vinden.

Dan het andere programma op donderdagavond: Jensen USA. Robert Jensen is weer terug op de televisie, ditmaal maakt hij een soort roadtrip door de Verenigde Staten. Hierbij ontmoet hij allerlei uiteenlopende mensen, van Charlie Sheen tot iemand die zich volledig heeft gebotoxt. Soms moet je het scherm even uitzetten, doordat het even te vies/ordinair wordt. Zo kwam er een hotdog vreetwedstrijd voorbij. Nee, dat gaat mij net even te ver. Ook de Trump-imitator (John Di Domenico) is voor een keer leuk, maar na 5 afleveringen begint het wat vervelend te worden.

Chard van den Berg