Blog | San Diego Comic Con 2015 – Series (Immy Verdonschot)

Het event van het jaar – de San Diego Comic-Con, ofwel SDCC – ligt alweer een tijdje achter ons. Ik ben zelf nog steeds panels aan het inhalen, want wat is er toch altijd weer veel te zien op dit geekfest. Omdat het allemaal ook teveel is om te bespreken in een blog, zal ik er daarom een richten op series, en een specifiek op films. Ook daar kan ik op geen enkele manier alles in benoemen, maar hier volgen enkele van mijn hoogtepunten (tot nu toe). Voor zij die bekend zijn met mijn uitdaging: Deze valt hier dus niet onder. 😉

Blog: San Diego Comic Con 2015 – Series (Immy Verdonschot)

Con Man

Na het zien van dit panel was ik al meteen verkocht: Con Man is een crowdfunding project van Alan Tudyk, waarin hij zelf te zien zal zijn naast een waslijst aan geweldige namen. Zoals Nathan Fillion, Felicia Day, Michael Trucco, Seth Green en zo kan ik nog wel even doorgaan. Veel van wie ook aanschoven tijdens het panel. De serie is mede geïnspireerd door de vele cons die Tudyk heeft bezocht door de jaren heen en zal beschikbaar zijn als webserie. Niet alleen was de crowdfunding zo populair dat ze het gewenste bedrag wisten te halen, maar ze wisten maar liefst 3 miljoen euro op te halen. Met dit bedrag willen ze zoveel mogelijk terug geven aan de fans, door middel van boeken en andere franchise. Daarnaast mag nog wel even benoemd worden dat Con Man de eerste webserie is die Hall H – de zaal voor de grootste projecten op SDCC – wist te vullen. Kortom: Dat belooft veel goeds en is dan ook zeker een webserie die ik zal gaan kijken.

11778100_1049876838363457_834719418_n

Dub smash wars

Een van de andere hoogtepunten van SDCC 2015 is toch echt de dub smash war die is ontstaan tussen niemand minder dan Hayley ‘Peggy Carter’ Atwell en Chloe ‘Skye’ Bennett. Mocht er bij deze namen geen belletje gaan rinkelen, dan kan ik kortweg zeggen dat het tussen de cast van Marvelseries Peggy Carter en Agents of S.H.I.E.L.D. gaat. Wat begon als een leuke uitwisseling werd groter en gekker, ze betrokken steeds meer mensen erbij en zelfs nadat Atwell eigenlijk al had toegegeven te hebben verloren, zijn zij en haar partner James D’Arcy overgevlogen naar Chris ‘Captain America’ Evans en hebben ze daar nog twee laatste toegiften opgenomen. Je hoeft met niet te geloven op mijn woord… Kijk simpelweg naar een van de vele compilatiefilmpjes die gemaakt zijn na afloop. Fans kunnen hier hun geluk niet mee op:

In karakter

Waar Tom Hiddleston een paar jaar geleden wist te verrassen door het publiek, in Loki-kostuum, toe te spreken, was dit keer de beurt aan Stephen Amell in zijn nieuwe kostuum van Green Arrow. Persoonlijk moet ik toch toegeven dat ik deze minder succesvol vond dan Hiddleston, maar zoals altijd bewonder ik de manier waarop Amell omgaat met zijn fans. Het belangrijkste van dit moment is namelijk dat de serie tot nu toe vaak ging over onbekende jaren die niet in de comic books voorkomen (of een variant daarop is gemaakt). De bedenkers van de serie hebben deze namelijk bewust ‘Arrow’ genoemd, in plaats van ‘Green Arrow’. Dat Amell dus als zodanig op het podium stond, zal een teken zijn geweest dat fans meer van de voor hen bekende stripheld gaan zien.

Hoewel de cons natuurlijk om zowel handtekeningen als om de panels gaan, is er meer te zien dan alleen de SDCC panels. Zo is Nerd HQ ook aanwezig met hun eigen talks. In dit geval kan ik je dan ook zeker aanraden om het gesprek tussen Alan Tudyk en Stephen Amell te kijken. Niet alleen is dit heel vermakelijk, maar Amell zal je hart weten te veroveren met zijn eigen versie van een lied uit The Little Mermaid. Serieus… Veel beter dan dat wordt het niet!

Joss is boss

Het is geen geheim dat ik een groot fan ben van deze man. Joss Whedon: De man achter vele geweldige projecten, series, films en comics. Afgelopen jaar – het jaar van Avengers 2: Age of Ultron – kon hij er helaas niet bij zijn, omdat hij met zijn been in het gips zat. Dit jaar was hij er wel en had hij een hele zaal voor zichzelf. Genoeg ruimte voor vragen, zijn creatieve brein en een hoop leuke en interessante antwoorden. Het mooiste vind ik misschien nog wel dat hij de Icon Award kreeg, waarmee hij in de lijst komt te staan met namen als George Lucas en Stan Lee. Het mooiste was niet dat hij de award kreeg, maar dat hij deze in ontvangst nam met een staande ovatie. Zo hoor je in het begin de emotie in zijn stem… Er is niets mooiers dan iemand geëmotioneerd zien worden door lof die hij krijgt voor al het goede werk dat hij heeft gedaan. Vervolgens weet hij ook weer de perfecte dingen te zeggen met zijn gevoel voor humor.

Zoals gezegd vindt er altijd veel te veel plaats op SDCC om te vertellen. Ik ben zelf denk ik nog maar halverwege van alle panels die ik nog wil terug kijken. En ja, dat ga ik ook zeker doen. Mijn blog laat ik echter hierbij, maar niet zonder jullie een lijst te geven van enkele heerlijk vermakelijke panels. Enjoy!

Xoxo,

Immy.