Blog | Wrede bedoelingen – de serie (Immy Verdonschot)

Twee maanden na mijn blog over de Cruel Intentions-films is ‘ie er dan eindelijk: Mijn blog over de serie. Excuus voor het oponthoud, al lijkt het wel bij de serie te passen. Want ook die is even op een laag pitje gezet. Dat neemt echter niet weg dat ik er graag over wil schrijven. Zoals ik zei wordt de film in ieder geval één keer per jaar uitgezonden en dat was afgelopen vrijdag ook weer het geval. Een mooie reminder voor mijn blog!

Om er in te komen

Even een funfact ter opfrissing: Wist je dat de oorspronkelijke titel van de film helemaal geen Cruel Intentions was? Al is ‘helemaal’ misschien wat overdreven uitgedrukt. Zo was de titel namelijk ‘Cruel Inventions’. Dit was te zien op een oude foto die actrice Sarah Michelle Gellar deelde op haar social media. Persoonlijk ben ik blij dat ze voor de huidige titel zijn gegaan. Het dekt de lading van de film perfect. Het leuke aan de gedeelde foto is overigens dat je niet alleen het script ziet, maar ook de cast tijdens de tafellezing: De oorspronkelijke cast bij elkaar met onder andere Selma Blair, Reese Witherspoon en Ryan Philippe.

Terug in de tijd

Mocht je vroeger fan zijn geweest van de film en/of benieuwd zijn naar wat er komen gaat in de serie, dan kan ik je van harte aanraden om Sarah Michelle Gellar op Instagram te volgen. Zo deelde ze in het begin van de productie herhaaldelijk foto’s uit de oude doos. Voor de bekendmaking van de serie deelde ze een foto op Instagram, waarop zij te zien is met de makers uit 1999, in compilatie met de foto van ongeveer een half jaar geleden met dezelfde makers. In totaal heeft ze al meer dan twintig foto’s gedeeld op haar account, zowel terugblikkend op de film als momentopnames van de set voor de serie.

Niet alle foto’s die ze deelt hebben overigens een even duidelijk connectie met de film. Zo deelde ze op een gegeven moment ook een foto van schoenen waar te tekst ‘happy hunting’ op stond; een quote die haar personage tegen de halfbroer Sebastian zei. In een andere foto met Roger Krumble, de maker van de film, gebruikte ze tevens de hashtag ‘happyhunting’. Een andere leuke knipoog terug was toen ze een foto deelde van haar met Sean Patrick Thomas, die de liefdesinteresse van Selma Blair speelde in de film. Al had deze Instagramfoto overigens weer niets met de serie te maken (voor zover ik weet).

Op de set

Als er iets is waar ik ontzettend van kan genieten op social media, dan is het wel hoe cast en crew het gebruiken. Dit geldt voor Sophia Bush van Chicago P.D. (dat is een tip by the way), maar bovenal over Sarah op de set van #CruelTV. Dit is overigens voor zover ik weet niet de officiële titel van de serie, maar de hashtag die de makers gebruikten. Vandaar dat ik er op die manier naar verwijs. 😉 De blikken achter de schermen begonnen al met een blik op het script. Zo vierde Sarah namelijk het 17-jarig jubileum van de film: met het script van de serie. Later deelde ze een soortgelijke foto, waar tevens haar naamkaartjes bij stonden. Dit keer speelt ze namelijk niet alleen een rol, maar is ze tevens producent.

#JustBoss #Crueltv

A photo posted by Sarah Michelle (@sarahmgellar) on

Daarna volgden meerdere foto’s die haar make-over lieten zien. Foto’s voor en na (ze moest haar haar weer donker verven), zowel over outfits als make-up. Stapsgewijs neemt ze je mee om de ‘oude’ Kathryn Merteuil terug te krijgen. Ook deelt ze foto’s van een ketting die sterk doet denken aan de iconische ketting waar ze in de film haar cocaïne in verstopte en natuurlijk de auto waar de weddenschap in de film om begon: 1956 Jaguar Roadster.

#squadgoals It takes a village #crueltv @deleonmakeup @onlycatsandfood #KellyKline

A photo posted by Sarah Michelle (@sarahmgellar) on

Het leuke aan al deze foto’s die ze deelt, is dat je ziet hoe leuk ze het zelf vindt. Niet alleen dat, maar ze weet zelf ook precies wat fans onthouden zullen hebben. Zoals de ketting en de auto. Door een blik achter de schermen te geven, weet ze dus oude fans sneakpeaks te geven die daarmee een reden krijgen om terug te komen. Ook is duidelijk dat ze er een schepje bovenop doen. Zo eindigde de film (SPOILER!!!!)

met het dagboek van Sebastian waarin haarfijn uitgelegd stond wat er zo verschrikkelijk was aan Kathryn. Daarnaast ging de auto van Sebastian naar zijn liefde Annette. Dus hoe kan het dan zijn dat Kathryn nu in de auto wordt gezien? Of het allemaal onderdeel uitmaakt van een PR strategie durf ik niet te zeggen, maar met dergelijke teasers weten ze in ieder geval de fans te enthousiasmeren. En ja, daarbij heb ik het zeker ook over mezelf.

Een andere foto van ‘Kathryn’ met de auto is ook te zien via https://www.instagram.com/p/BD57aiQMYz5/

Over de inhoud

Er is nog niet zo heel veel bekend over de serie. Wel weten we dat de serie zich afspeelt 15 jaar na de gebeurtenissen van de eerste film. Hierbij zal het verhaal zich richten op het neefje van Kathryn, Bash Casey, wiens ‘ziel’ ze probeert te winnen. Zoals duidelijk mag zijn zal Sarah haar rol als Kathryn weer op zich nemen, maar verder is nog weinig bekend over terugkerende personages. Wel is het script (net als de film) mede geschreven door Roger Kumble, wie de pilot ook heeft geregisseerd. De zender NBC is van plan om het uit te brengen, maar toen series het groene licht kregen zat tot verbazing van menig filmnieuwssites deze serie er niet bij.

Zowel NBC als Sony Television willen nog steeds dat de serie er komt, al kunnen ze het niet eens worden over de rechten van de serie. Daarnaast speelt het nog een rol dat er geen andere show in hun planning staat die echt aansluit bij deze serie, waardoor het moeilijk is om de serie in te programmeren. De verwachting is nu dat ‘Cruel TV’ pas in de zomer van 2017 zijn debuut zal hebben. Het risico daarvan is echter dat misschien niet dezelfde castleden beschikbaar zijn…

Verder kan nog over de serie gezegd worden dat deze goed uit tests bleek te komen, met een sterke cliffhanger en veel buzz rondom de nieuwe ster Taylor John Smith (als Bash) en Sarah Michelle Gellar. Overigens bestaat er ook nog een kans dat – mocht NBC de serie zelf niet inplannen – dat deze dan mogelijk op een andere zender terecht komt. Voor nu is het dus vooral afwachten en hopen op het beste.

“Those who do not learn history are doomed to repeat it.” (Or in my case lucky to repeat it) #Crueltv

A photo posted by Sarah Michelle (@sarahmgellar) on

xoxo,

Immy.