Bloodshot 2 in ontwikkeling met Vin Diesel

De film Bloodshot met Vin Diesel (Fast & Furious-serie) verscheen op 1 november op Netflix. De film verscheen daarvoor voor een zeer korte periode in de bioscoop. De filmadaptatie had de pech om in première te gaan net toen bioscopen over de hele wereld werden gesloten vanwege de coronavirus (COVID-19) pandemie. Er zit echter nog een Bloodshot 2 in de kaarten.

DMG Entertainment en Sony’s adaptatie van de populaire Valiant Entertainment-superheld werd direct beïnvloed door de pandemie. Gelukkig konden de studio’s binnen twee weken na de release van Bloodshot overgaan naar een homevideo-release, op VOD-platforms en streaming. Deze snelle verschuiving bleek een succesvolle strategie te zijn voor Valiant-moederbedrijf DMG, waarbij DMG Entertainment Creative Head en filmmaker Dan Mintz de plannen voor een vervolg besprak. Hij zei:

“I think [Bloodshot] was very successful in that respect, a lot of people saw it and it did very well in the post-release rollout but you can’t use the same evaluation process, pre-COVID, to this. [Are] Vin Diesel and all those people going to still continue? Yes, because it did so well and the response to it has been so well, it’s just that the response has been in a non-transparent environment, as opposed to a transparent environment like box office numbers.”

De film kostte zo’n $45 miljoen om te maken en wist aan de wereldwijde box office slechts $33,5 miljoen op te halen.Bloodshot 2

In deze verfilming van de populaire gelijknamige comic speelt Vin Diesel de rol van Ray Garrison, een marinier die door de RTS Corporation opnieuw tot leven gewekt wordt als de superheld Bloodshot. Met nanotechnologie in zijn aderen is hij sterker dan ooit en geneest hij meteen van verwondingen. De RTS Corporation heeft niet alleen de controle over zijn lichaam, maar ook over zijn geest en herinneringen. Ray zet alles op het spel om de controle over zijn leven terug te krijgen.

Bloodshot is gemaakt door Kevin Van Hook, Don Perlin en Bob Layton.

Bloodshot heeft rollen voor Vin Diesel (Fast & Furious-serie, xXx-serie), Toby Kebbell (Dawn of the Planet of the Apes), Sam Heughan (Outlander), Eiza Gonzalez (Baby Driver), Talulah Riley (Westworld), Johannes Haukur Johannesson (Game of Thrones), Lamorne Morris (New Girl, Game Night), Guy Pearce (Prometheus) en Alex Hernandez (Unreal).

De film wordt geregisseerd door Dave Wilson. De schrijver Eric Heisserer (Arrival, The Thing) heeft het script geschreven voor de film.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter