Blu-ray Recensie | Blade Runner 2049

Blade Runner 2049 is al een paar weken uit op blu-ray, in verschillende edities. Eduard Koek heeft de 4K Mondo steelbook aangeschaft, geïmporteerd uit Italië. In deze video vertelt hij of deze aankoop de moeite waard was of hij het aan jullie zou aanraden.

Titel: Blade Runner 2049
Regisseur: Denis Villeneuve
Cast: Ryan Gosling, Harrison Ford, Ana de Armas, Dave Bautista, Jared Leto, Robin Wright, Edward James Olmos, Sylvia Hoeks, Carla Juri, Hiam Abbass, David Dastmalchia, Mackenzie Davis, Barkhad Abdin en Lennie James
Scenario: Hampton Fancher
Genre: Science fiction film
Speelduur: 163 minuten

Blade Runner 2049 is de sequel op de sci-fi cult-film Blade Runner van Ridley Scott. Denis Villeneuve neemt nu het stokje van regisseur over. Het is een film die zeer goed ontvangen werd, maar slecht bekeken.

30 jaar na de gebeurtenissen van de eerste film volgen we agent K (Ryan Gosling). Hij is een replicant en een Blade runner die gespecialiseerd is in het opsporen en uitschakelen van ongehoorzame replicant modellen. Hij is op het spoor van voormalige agent Rick Deckard (Harrison Ford), die al 30 jaar van de radar is verdwenen, maar tijdens zijn zoektocht begint de altijd gehoorzame agent K aan zijn ware aard te twijfelen.

Het scenario is geschreven door Hampton Fancher en Michael Green. Frank Giustra, Ridley Scott en Tim Gamble, CEO’s van Thunderbird Films, zijn uitvoerend producent. De cast bestaat uit Ryan GoslingHarrison FordAna de ArmasDave BautistaJared LetoRobin WrightEdward James OlmosSylvia HoeksCarla JuriHiam AbbassDavid DastmalchiaMackenzie DavisBarkhad Abdin en Lennie James.

Bekijk ook Sandro’s recensie van Blade Runner 2049.

FILMHOEK.NL presenteert DUTCH ANGLE FILM Reviews
Een YOUNG GUNS MEDIA productie
Gepresenteerd door: Eduard Koek
Montage: Eduard Koek
Uitvoerend producent: Glenn Abbink