Bohemian Rhapsody speciale Sing Along-voorstellingen op 13 maart 2019

Bohemian Rhapsody, de verpletterende ode aan Queen, hun muziek en hun uitzonderlijke zanger Freddie Mercury, heeft vandaag de twee miljoenste bezoeker naar de Nederlandse bioscoop getrokken. Om dit heugelijke feit te vieren zijn er op woensdag 13 maart 2019 door het hele land speciale Sing-Along-voorstellingen van de film: zing alle Queen-klassiekers mee met de hele zaal. De kaartverkoop voor de Sing-Alongs start morgen, woensdag 13 februari 2019, via de reguliere voorverkoopadressen.

Met twee miljoen bezoekers sinds de release op 1 november 2018 is Bohemian Rhapsody inmiddels goed voor een box office van 19.411.172 Euro. De film stijgt naar met deze opbrengst naar plaats drie in de Nederlandse box office Top 5 allertijden, en zit de nummer twee Spectre uit 2015 (20.520.272 Euro) op de hielen.

Bohemian Rhapsody is genomineerd voor vijf Oscars: Beste Film, Beste Acteur (Rami Malek), Beste Montage, Beste Geluid en Beste Geluidseffecten. De film won eerder twee Golden Globes: Beste Film (Drama) en Beste Acteur (Drama) – Rami Malek.

Bohemian Rhapsody

Bohemian Rhapsody is een ode aan Queen, hun muziek en hun uitzonderlijke zanger Freddie Mercury. Hij vocht tegen stereotypes en verbrijzelde het conventionele om vervolgens uit te groeien tot een van de meest geliefde entertainers ter wereld. De film volgt de snelle opkomst van de band aan de hand van hun iconische liedjes en revolutionaire geluid, net als Mercury’s uit de hand gelopen levensstijl welke bijna zorgde voor het ineenstorten van de band. Daarnaast zien we hun triomfantelijke reünie aan de vooravond van Live Aid, met een levensbedreigend zieke Mercury, die de band naar een van de meest legendarische optredens in de geschiedenis van de rockmuziek leidt. Tijdens dit proces legde de band, die meer voelde als familie, de basis voor hun nalatenschap welke tot op de dag van vandaag nog altijd velen inspireert.

De film wordt geregisseerd door Bryan Singer. Het scenario is geschreven door Anthony McCarten (The Theory of Everything).

Rami Malek zien we als Freddie Mercury. Daarnaast zijn er rollen voor Ben Hardy (drummer en componist Roger Taylor), Gwilym Lee (hoofdgitarist en Queens medeoprichter Brian May) en Joseph Mazzello (basgitarist, componist John ‘Deacy’ Deacon). Andere rollen zijn er voor Lucy Boynton, Aiden Gillen, Tom Hollander en Mike Myers.