Borgen seizoen 4 vanaf 2 juni op Netflix

Vorig jaar werd de Deense serie Borgen nieuw leven ingeblazen en tevens verschenen de eerste drie seizoenen wereldwijd op Netflix. Nu is bekend dat Borgen seizoen 4 vanaf 2 juni 2022 op Netflix in Nederland zal verschijnen. Dan is het 10 jaar na het derde seizoen. Borgen – Power & Glory, zoals Netflix het vierde seizoen noemt, is een opzichzelfstaand vervolg op de vorige seizoenen. Bekijk hieronder alvast een trailer.

Borgen seizoen 4 op Netflix

Borgen – Power & Glory behandelt enkele van de grootste politieke kwesties van onze tijd; de relevantie van het Deense rijk in de moderne wereld, de strijd van de grootmachten om de controle over het noordpoolgebied – en niet in de laatste plaats de klimaatcrisis. Het hoofdverhaal gaat over de strijd om macht en wat macht met mensen doet, zowel professioneel als persoonlijk. De strijd om de macht – of de strijd om de macht te behouden – daagt en verandert de personages en Birgitte Nyborg, Katrine Fønsmark en de andere hoofdpersonages worden gedwongen te erkennen dat hun verlangen naar ‘controle’ hen dreigt te corrumperen en hun menselijkheid en gevoel voor integriteit te ontzeggen.

Nyborg is de kersverse minister van Buitenlandse Zaken als een boorbedrijf plotseling olie ontdekt in Groenland. Een gebeurtenis die het begin markeert van een internationale machtsstrijd in het noordpoolgebied die zich ontwikkelt over de acht afleveringen van de serie. De anders zo ervaren politicus, Nyborg, moet herhaaldelijk accepteren dat, ondanks de ‘grote broer’-relatie van Denemarken met Groenland, als het gaat om de internationale grootmachten, Denemarken de minder belangrijke speler is – en een ietwat onhandelbare zelfs…

Borgen is een politieke dramaserie in Denemarken en was van 2010 tot en met 2013 te zien. Na drie seizoenen viel in 2013 het doek voor de serie. De doorstart is net als de originele serie afkomstig van showrunner Adam Price, tevens bekend van de Netflix-serie Ragnarok.

De hoofdrollen worden gespeeld door Sidse Babett Knudsen als Birgitte Nyborg, Birgitte Hjort Sørensen als Katrine Fønsmark en Søren Malling als Torben Friis. Andere rollen zijn er voor Signe Egholm Olsen, Mikael Birkkjær, Lisbeth Wulff en Lars Mikkelsen. Nieuwkomers zijn Mikkel Boe Følsgaard, Lucas Lynggaard Tønnesen, Özlem Saglanmak, Simon Bennebjerg, Johanne Louise Schmidt, Magnus Millang, Peter Zandersen, Youssef Hvidtfeldt, Charlotte Fich en Pegah Booyash.

Borgen seizoen 4 is vanaf 2 juni 2022 te zien op Netflix Nederland.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter