Borsten Jennifer Lawrence gecensureerd in Red Sparrow tv-spot

Dit voorjaar zien we Jennifer Lawrence in de rol van een Russische femme fatale Dominika Egorova in Red Sparrow.  Voor bepaalde tv zenders gaat de kledingkeuze van deze verleidster echter te ver. Dat blijkt althans uit het nieuwe tv-spotje van de film.

In het reclamespotje zien wij een scene waarin de vrouwelijke spion gekleed is in een badpak. Als je dit spotje met de eerste trailer vergelijkt valt er echter iets op: Jennifers badpak is aanzienlijk minder onthullend. Dit komt omdat 20th Century Fox de beelden heeft laten aanpassen met digitale animatie. Het is niet ongewoon dat trailers afwijken van het eindproduct. Vaak tonen ze scènes die de uiteindelijke film nooit halen, of zien we zelfs shots uit de film die doelbewust zijn aangepast. De redenen hiervoor kunnen te maken hebben met het vermeiden van spoilers. Ook worden digitale effecten in blockbuster films regelmatig gebruikt om fysieke eigenschappen van een acteur te verbergen. De aanpassingen aan het Red Sparrow spotje lijken echter op een keuze van 20th Century Fox om de trailer op meer tv-stations te kunnen draaien.

Borsten Jennifer Lawrence gecensureerd in Red Sparrow trailer

In het huidige door president Vladmir Putin geregeerde Rusland, moet Russisch geheim agente Dominika Egorova (Lawrence) zien te overleven in de post-Sovjet jungle van de geheime diensten. Tegen haar wil krijgt ze de opdracht om te fungeren als een ‘Sparrow’, een getrainde verleidster. Aan Dominika nu de taak om de Amerikaanse CIA-agent Nathaniel Nash te verleiden. Nash is een contactpersoon van de belangrijkste Russische spion, die de Russen hoe dan ook willen ontmaskeren.

Naast Lawrence zijn er rollen voor Joel Edgerton, Matthias Schoenaerts, Charlotte Rampling, Mary-Louise Parker en Jeremy Irons. Francis Lawrence, die Jennifer Lawrence eerder regisseerde in de laatste drie Hunger Games-films, zal Red Sparrow regisseren. Het scenario werd geschreven door Eric Warren (American Hustle) en Justin Haythe (Revolutionary Road). Chernin Entertainment zal de film samen met Steve Zaillian en Garrett Basch produceren.

Red Sparrow draait vanaf 1 maart 2018 in de bioscoop.