Box-Office Bomb: King Arthur: Legend of the Sword verliest $150 miljoen

Na een mager ontvangst door critici, lijkt het Noord-Amerikaanse publiek niet warm te lopen voor Guy Ritchie‘s King Arthur: Legend of the Sword. De film is nu al een van de meest beruchte box office-flops van dit jaar. Het ziet er nu naar uit dat de schade een verlies van 150 miljoen dollar kan betekenen. Het epische actie-avontuur is een week later in de bioscopen te zien dan Marvel’s Guardians of the Galaxy Vol. 2. Een moeilijke strijd voor de film. Helaas voor Warner Bros. heeft hun investering van $175 miljoen een rampzalig $15,4 miljoen dollar opgebracht. Wereldwijd staat de film op een even zo magere $43,8 miljoen. Op basis van deze cijfers is het duidelijk dat Legend of the Sword waarschijnlijk geen winst zal maken voor de studio.

King Arthur: Legend of the Sword moest een serie worden bestaande uit zes delen en een compleet nieuwe kijk bieden op de Arthuriaanse legende. Jammer voor de fans, maar het ziet er niet naar uit dat Warner Bros. verder zal gaan met de franchise. Box-office analist Jeff Bock zei over de de cijfers:

“King Arthur is a paint-by-numbers Hollywood disaster — wrong director, wrong cast, wrong script, etc. The whole Game of Thrones-on-steroids direction the studio went with from the get-go just didn’t get anyone psyched to see this.”

Bock, en anderen, denkt dat Hunnam (Sons of Anarchy, Pacific Rim) nog niet voldoende filmster was om de film te dragen:

“TV stardom is one thing; for these epics, you need an equally epic lead performance.” 

Warners domestic distribution chief Jeff Goldstein reageerde met:

“The concept missed. We’re very disappointed.”

Wall Street analist Eric Handler bij MKM Partners legde uit:

“It isn’t particularly surprising that King Arthur flopped in North America. I don’t remember the last time a medieval film was successful in this market. The story just doesn’t seem to resonate here anymore, and someone tries to resurrect it seemingly every five to 10 years. What I did find surprising was the weak numbers internationally, particularly in Europe.”

King Arthur: Legend of the Sword

King Arthur: Legend of the Sword is een nieuwe versie van de klassieker over de Excalibur-mythe en volgt Arthur’s reis van de straat naar de troon.Wanneer Arthur’s vader wordt vermoord, pakt zijn oom Vortigern de troon. Bestolen van zijn erfgoed en zijn identiteit, vecht hij zijn weg naar boven via de achterbuurten van de stad. Maar op het moment dat hij het zwaard uit de steen trekt, verandert zijn leven volledig en moet hij zijn ware identiteit accepteren….tegen wil en dank.

In King Arthur: Legend of the Sword zijn er rollen voor Charlie Hunnam, Astrid Berges-Frisbey, Jude Law, Eric BanaAidan Gillen en Djimon Honsou.

De film is geregisseerd door Guy Ritchie op basis van een scenario door Ritchie, Lionel Wigram, Joby Harold.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter