Boze fans vanwege ontbreken Danai Gurira’s naam op Avengers: Endgame poster

UPDATE: 
Nadat er online van alles te doen was rond de afwezigheid van Danai Gurira’s naam bovenaan de poster van Avengers: Endgame, maakte Marvel een nieuwe poster waar ze wel op staat. Dit gebeurt meestal niet, dus het is de moeite waard dit te melden.

Fans zijn woedend dat actrice Danai Gurira’s naam niet bovenaan de poster van Avengers: Endgame staat, hoewel haar personage prominent aanwezig is in de film. De poster werd vandaag door Marvel Studios uitgegeven samen met een nieuwe trailer en bevat 13 personages uit de film, maar bovenaan de lijst staan ​​slechts 12 van de acteurs.

Gurira, die het hoofd van Wakanda’s Dora Milaje speelt, is nauwelijks een onbekende. Zelfs vóór Black Panther speelde de genomineerde toneelschrijfster ook de rol van Michonne in The Walking Dead, naast andere rollen. Haar naam staat vermeld op de onderste aftiteling, samen met Jon Favreau, Benedict Wong en Gwyneth Paltrow, wiens personages niet op de afbeelding voorkomen. Maar door haar afwezigheid bovenaan raakten fans verward en erg ongelukkig.

De placering van credits is vaak een juridische kwestie die wordt bepaald door contracten en marketing. Marvel Studios heeft geen commentaar gegeven.

Avengers Endgame

Na de gebeurtenissen in Avengers: Infinity War, is het superheldenteam op leven na dood. Niet alle Avengers hebben de aanval van superschurk Thanos in Wakanda overleefd, waaronder Bucky Barnes/Winter Soldier (Sebastian Stan), King T’Challa/Black Panther (Chadwick Boseman), Groot (Vin Diesel), Vision (Paul Bettany) Wanda Maximoff/Scarlet Witch (Elizabeth Olsen), Sam Wilson/Falcon (Anthony Mackie), Mantis (Pom Klementief), Drax (Dave Bautista), Peter Quill/Star-Lord (Chris Pratt), Dr. Stephen Strange (Benedict Cumberbatch),  Peter Parker/Spider-Man (Tom Holland), Maria Hill (Cobie Smulders), Hank Pym (Michael Douglas), Hope van Dyne/Wasp (Evangeline Lilly), Janet van Dyne (Michelle Pfeiffer) en Nick Fury (Samuel L. Jackson).

Het ziet er naar uit dat de Avengers voor het eerst een gevecht hebben verloren. Al het leven in het universum is gehalveerd door toedoen van Thanos. De overige Avengers die de aanval van Thanos hebben overleefd, waaronder onder andere Iron Man, Captain America, Thor, Hulk en Black Widow, slaan de handen in elkaar en gaan samen het gevecht om leven en dood aan.

De cast van Avengers: Endgame bestaat uit Robert Downey Jr.Chris HemsworthMark RuffaloChris EvansScarlett JohanssonJeremy RennerDon CheadlePaul RuddBrie LarsonKaren GillanBradley CooperJosh BrolinDanai GuriraBenedict WongJon FavreauGwyneth PaltrowKatherine Langford.

De film is geregisseerd door Anthony en Joe Russo op basis van een scenario door Christopher Markus en Stephen McFeely.

Avengers: Endgame draait vanaf 24 april 2019 in de Nederlandse bioscoop.