Repetities Brabantse korte film Lucien

Lucien is een korte dramafilm van 20 minuten die is ingediend bij het NFF. In een artikel op de officiële website, ‘Herhalen, herhalen, herhalen’, beschrijft regisseur Steven van Roosmalen de repetities van Lucien.

Lucien (Leroy ten Dam / Loek van den Wijngaard) groeit op met een grote onzekerheid over wie hij is, of wie hij zou moeten zijn. Hij vindt houvast in de katholieke kerk en laat zich leiden door zijn functie als pastoor. Maar als hij in contact komt met de puberende Roos lijkt hij zijn grip op de wereld te verliezen. Lucien denkt in de Bijbel het antwoord voor zijn problemen gevonden te hebben, maar hij slaat door in extremisme.

De absurdistische korte film is geïnspireerd door de novelle L’enfance d’un chef van filosoof Jean-Paul Sartre en vertelt het verhaal van een (innerlijke) strijd tussen identiteit, religie en maatschappij.

Lucien werd in de zomer van 2012 opgenomen in de regio ‘s-Hertogenbosch. Het team achter de film bestaat geheel uit jonge professionals die zich inmiddels meer dan 3 jaar lang vrijwillig inzetten. Dankzij deze jonge professionals en sponsoring van onafhankelijke bedrijven is de film tot stand gekomen.

De film werd geregisseerd door Steven van Roosmalen, met een script van Steven van Roosmalen en Wouter Linmans. Hoofdrollen zijn er voor Loek van den Wijngaard, Bob van der Houven, Rozemarijn Pegt, Joop van den Beucken, Reneé Reinders, Corine van der Helm, Miro Brooks en Leroy ten Dam.

Neem een kijkje op de Facebook-pagina en de officiële website.