Bridgerton is best bekeken serie ooit op Netflix

Bridgerton is de best bekeken nieuwe serie ooit op Netflix. Dit maakte de streamingdienst bekend. Wereldwijd keken er in de eerste 28 dagen na de release 82 miljoen huishoudens naar de serie. Vorig jaar scoorde The Queen’s Gambit een record met 62 miljoen huishoudens. Netflix onthult ook dat de hitshow hun top 10 heeft behaald in elk van zijn markten, behalve in Japan, hoewel het nog steeds een hit is in 83 andere landen, waaronder de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Brazilië, Frankrijk, India en Zuid-Afrika.

Het romantisch drama uit het Regency-tijdperk is gemaakt door Chris Van Dusen en geproduceerd door Shonda Rhimes. Het is gebaseerd op Julia Quinns romanreeks met dezelfde naam. De serie is een wereldwijde hit en eerder is bekend gemaakt dat seizoen 2 officieel zal verschijnen.

Volgens Jinny Howe, vice-president van originele series bij Netflix, is Bridgerton vergelijkbaar met The Queen’s Gambit in die zin dat het “de traditie tart en aantoont dat periodedrama’s niet beperkt zijn in omvang of publiek”.

Wat betreft het historisch correct zijn van het drama zei hij:

“Chris Van Dusen and Shondaland’s Regency reimagined isn’t meant to be history. It’s designed to be more lavish, sexier and funnier than the standard period drama – and that’s what so surprised and delighted our members.” 

Bridgerton op Netflix

Bridgerton is geïnspireerd op de gelijknamige romans van Julia Quinn en volgt Daphne Bridgerton, de oudste dochter van de machtige Bridgerton-familie, terwijl ze haar debuut maakt op de competitieve huwelijksmarkt van Regency London. Het eerste seizoen is gebaseerd op het eerste boek uit schrijfster Julia Quinns serie, The Duke & I. De boekenreeks bestaat inmiddels uit negen boeken.

In Bridgerton maken we kennis met Daphne Bridgerton (Phoebe Dynevor), de oudste dochter van de machtige en rijke Bridgerton-familie. Wanneer ze haar debuut maakt op de competitieve huwelijksmarkt van Regency London, lijken haar vooruitzichten hoopvol. Haar grote droom is om in de voetsporen van haar ouders te treden en haar ware liefde te vinden. Het tij lijkt echter te keren wanneer haar oudere broer potentiële kandidaten begint uit te sluiten en een high society roddelblad, geschreven door de mysterieuze Lady Whitledown, zich negatief uitlaat over Daphne. Wanneer de rebelse, eeuwige vrijgezel Duke of Hastings (Regé-Jean Page) op het toneel verschijnt, wordt Daphne’s zoektocht naar de ware liefde er niet makkelijker op. Desondanks dat ze allebei volhouden niets in de ander te zien, is hun aantrekkingskracht ongekend en vliegen de vonken ervan af. Ze raken verwikkeld in een innerlijk gevecht waarbij ze moeten kiezen tussen wat ze echt willen en wat juist is om te doen, terwijl ze proberen te voldoen aan de verwachtingen van het aristocratische high society van Regency London.

Bridgerton heeft rollen voor Phoebe Dynevor, Regé-Jean Page, Golda Rosheuvel, Jonathan Bailey, Luke Newton, Luke Thompson, Claudia Jessie, Nicola Coughlan, Ruby Barker, Sabrina Bartlett, Ruth Gemmell, Adjoa Andoh, Polly Walker, Bessie Carter, Harriet Cains en Julie Andrews als de stem van Lady Whistledown.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter