Britse regisseur Michael Apted overleden

De veelgeprezen Britse regisseur Michael Apted is op 79-jarige leeftijd overleden. Dit meldt The Hollywood Reporter. Zijn oeuvre omvat een James Bond-film, biografische drama’s, tv-series en de documentaireserie Up. Apted was van 2003 tot 2009 voorzitter van de Directors Guild of America.

De exacte doodsoorzaak en timing zijn momenteel onbekend, maar Roy Ashton van de Gersh Agency bevestigde dat de regisseur was overleden:

“His legacy will be forever woven into the fabric of cinema and our guild. A fearless visionary as a director and unparalleled guild leader, Michael saw the trajectory of things when others didn’t, and we were all the beneficiaries of his wisdom and lifelong dedication.”

Michael Apted overleden

Apted maakte zijn debuut op televisie met de monumentale serie Up, te beginnen met Seven Up! in 1964, waarin hij een groep van 14 kinderen volgde en ze elke 7 jaar bleef bezoeken voor een nieuwe documentaire. Zijn laatste was 63 Up in 2019. Vervolgens regisseerde hij afleveringen van diverse series, waaronder Coronation Street en Haunted. Apted maakte de overstap naar het grote scherm met het oorlogsdrama The Triple Echo met Oliver Reed en Glenda Jackson in de hoofdrol in 1972. Hij heeft ook het muzikale drama Stardust, gangsterthriller The Squeeze en dramatriller Agatha geregisseerd. Later was hij verantwoordelijk voor de Loretta Lynn biopic Coal Miner’s Daughter, die zeven nominaties kreeg bij de Academy Awards, waaronder die voor Beste Film.

Zijn carrière zou doorgaan op zowel het grote als het kleine scherm in verschillende genres, waaronder de romantische komedie Continental Divide, misdaaddrama Class Action, de voor een Oscar genomineerde biopic Gorillas in the Mist, polariserend drama Nell, thrillers Gorky Park, Thunderheart en Enough, de James Bond-film The World is Not Enough. Ook was hij verantwoordelijk voor het derde en laatste deel in de originele Chronicles of Narnia-filmreeks, HBO-historisch drama Rome, Showtime’s Masters of Sex en het juridisch drama Reckless.

R.I.P. Michael Apted 1941 – 2020VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter