Britse serie The Salisbury Poisonings vanaf 25 maart op de NPO

De Britse misdaadserie The Salisbury Poisonings verschijnt in maart op de NPO. The Salisbury Poisonings is een op feiten gebaseerd drama over de Novichok-vergiftigingen en de decontaminatiecrisis van Salisbury in 2018, en de daaropvolgende Amesbury-vergiftigingen. Bekijk hieronder een trailer.

The Salisbury Poisonings op NPO

4 maart 2018. De hulpdiensten vinden Sergei en Yulia Skripal bewusteloos op een parkbank in het centrum van het kleine Engelse stadje Salisbury. Ze worden naar het ziekenhuis gebracht waar de artsen worstelen met een diagnose. Dit is enkel het begin van de waargebeurde ramp die Salisbury (én de wereld) opschudde in 2018.

De vierdelige BBC-dramaserie The Salisbury Poisonings richt zich op de impact die de vergiftigingen met het novitsjok-zenuwgas hadden op de lokale gemeenschap. Dit is het opmerkelijke verhaal van hoe gewone mensen en openbare diensten buitengewoon heldhaftig reageerden op een crisis voor hun deur, zelfs toen hun stad het middelpunt werd van een ongekende nationale noodtoestand.

De hoofdrollen worden gespeeld door Anne-Marie Duff, Rafe Spall, Annabel Scholey, Mark Addy, MyAnna Buring, Darren Boyd, Nigel Lindsay, Clare Burt, Ron Cook, Stella Gonet, Andrew Brooke, William Houston, Jonathan Slinger, Johnny Harris.

De serie werd in juni 2020 in drie delen uitgezonden op BBC One en is elders in vier delen te zien geweest. Het is gemaakt door Adam Patterson en Declan Lawn voor Dancing Ledge Productions.

The Salisbury Poisonings is vanaf 25 maart wekelijks te zien op NPO 2 en NPO Start. Een dag eerder worden de afleveringen toegevoegd aan het aanbod van NPO Plus.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter