Britse thrillerschrijver John le Carré overleden

De Britse spionageschrijver John le Carré is zaterdagavond op 89 jarige leeftijd overleden. Le Carré overleed na een kort ziekbed aan een longontsteking. Hij was bekend om zijn thrillers die zich veelal afspelen in de Koude Oorlog. Veel van zijn boeken zijn verfilmd, waaronder A Most Wanted Man, The Constant Gardener, The Tailor of Panama, The Russia House, Tinker Tailor Soldier Spy

John le Carré overleden

Le Carré (zijn echte naam was David Cornwell) werd geboren in 1931 in Dorset in Groot-Brittannië.

Hij werkte bij de Britse geheime diensten tijdens de Koude Oorlog en was actief in West-Duitsland. Zijn carrière als spion kwam in 1964 ten einde toen de Britse dubbelspion Kim Philby hem verraadde aan de KGB.

Le Carré debuteerde in 1961 met Call for the Dead, waarin hij zijn beroemdste personage George Smiley introduceerde. Die zou nog in verschillende titels terugkeren. Een van zijn grootste successen was The Spy Who Came in from the Cold (1964). In de verfilming speelde Richard Burton de hoofdrol.

Vorig jaar bracht Le Carré zijn laatste boek uit, getiteld Agent Running in the Field. Hij heeft 25 romans op zijn naam staan en zijn mémoires, onder de titel The Pigeon Tunnel (2016). Wereldwijd zijn meer dan 60 miljoen boeken van zijn hand verkocht.

R.I.P. John le Carré 1931 – 2020VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter