Bruce Willis stopt met acteren door Afasie diagnose

De Amerikaanse acteur Bruce Willis zal stoppen met acteren. Dat heeft zijn familie bekend gemaakt. De reden is dat Willis kort geleden een Afasie diagnose heeft gekregen. Op het Instagram account van Demi Moore, de ex-vrouw van Bruce Willis, werd dit nieuws geplaatst, ondertekend door Moore, zijn dochters en zijn huidige vrouw Emma Heming.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Demi Moore (@demimoore)

Bruce Willis stopt door Afasie diagnose

Afasie is een hersenaandoening waarbij het gedeelte van je brein wordt aangetast dat gerelateerd is aan communicatie. Patiënten die hieraan lijden krijgen moeite met praten en andere mensen te begrijpen. Er zijn verschillende soorten Afasie, en aan welk type Bruce Willis zou lijden is niet bekend gemaakt.

Bruce Willis heeft een acteer carrière van ruim 40 jaar. Hij begon in de jaren 70 met acteren op toneel. In de jaren 80 stond hij veelal bekend als tv-acteur. Hij boekte succes met de drama serie Moonlighting, die tussen 1985 op tv was 1989. Maar zijn doorbraak als actie filmster kwam in 1988 toen hij John McClane speelde in Die Hard, een film die nog steeds beschouwd wordt als een van de beste actiefilms aller tijden. Willis heeft in meer dan 70 films gespeeld, waaronder klassiekers als Unbreakable, 12 Monkeys, The Fifth Element, Pulp Fiction, en The Sixth Sense. De laatste film waar Bruce Willis in speelde was de direct-to-video actiefilm A Day to Die. De laatste jaren werd Willis bekritiseerd door zijn keuze om in veel low-budget films te spelen. Vorig jaar zat hij in zoveel slecht ontvangen films dat de afgelopen Razzie Awards een speciale categorie voor hem hadden gecreëerd. Op het moment dat Bruce Willis zijn Afasie diagnose bekend werd was hij verwikkeld in maar liefst 8 filmprojecten. Het is nog niet duidelijk wat er van die projecten zal komen.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter