Bryan Singer gaat 20.000 Leagues Under the Sea

Regisseur Bryan Singer, de man achter de films uit de X-Men franchise, viert vandaag zijn 50ste verjaardag. Via Instagram heeft hij vandaag zijn nieuwste filmproject bekend gemaakt. Singer zal zich onderdompelen in Jules Verne’s 20.000 Leagues Under the Sea.

Verne’s 20,000 Leagues Under the Sea is voor het eerst gepubliceerd in 1869 en vertelt het verhaal van kapitein Nemo en de bemanning van de onderzeeër, the Nautilus. Ze ondergaan verschillende avonturen en ze ontdekken het leven onder de zee. Er zijn al meerdere verfilmingen geweest. De bekendste komt uit 1954 uit de hand van Richard Fleisher met Kirk Douglas in de hoofdrol. De film won twee Oscars (Best Art Direction-Set Decoration, Color and Best Effects, Special Effects).

Walt Disney Pictures trachtte een paar jaar geleden een eigen versie te maken met behulp van regisseur David Fincher. Dit ging helaas niet door. Singer neemt de rechten mee naar 20th Century Fox. Samen met schrijvers Rick Sordelet en Dan Studney (Jack the Giant Slayer) gaat Singer aan de gang. Op Instagram heeft hij een foto van het script geplaatst.