Carmen Ejogo naast Mahershala Ali in True Detective seizoen 3

HBO heeft Carmen Ejogo (Selma) gecast tegenover Mahershala Ali (Moonlight) in het aankomende derde seizoen van True Detective. Dit meldt The Hollywood Reporter.

True Detective seizoen 3 vertelt het verhaal van een macabere misdaad in het hart van de Ozarks en een mysterie dat zich in tientallen jaren verdiept en afspeelt in drie verschillende perioden. Ejogo zal de vrouwelijke hoofdrol spelen, Amelia Reardon, een schoolleraar uit Arkansas met een connectie met twee vermiste kinderen in 1980. Ali schittert als Wayne Hays, een detective van de staatspolitie uit Northwest Arkansas.

Jeremy Saulnier (Blue Ruin, Green Room) zal samen met de bedenker van de serie, Nic Pizzolatto, de afleveringen regisseren. Pizzolatto zal alle afleveringen van het derde seizoen schrijven, behalve aflevering vier, welke door David Milch (NYPD Blue, Deadwood, Luck) is medegeschreven.

De eerste twee seizoenen waren erg succesvol, maar het tweede seizoen werd wat minder ontvangen. Matthew McConaughey, wie in het eerste seizoen de hoofdrol speelde, heeft eerder laten weten bereid te zijn terug te keren in zijn rol. Het eerste seizoen van True Detective had naast McConaughey een hoofdrol voor Woody Harrelson, en het tweede seizoen had hoofdrollen voor Vince Vaughn, Colin Farrell en Rachel McAdams.